Kauza odposlechy - Renáta Vesecká: Langer neměl pravdu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kauza odposlechy - Renáta Vesecká: Langer neměl pravdu

Ivan Langer
Ivan Langer (: ČTK)

PRAHA – V souvislosti s prověřováním úniku takzvané Kubiceho zprávy není odposlouchávána dvacítka politiků či novinářů, prostory v Poslanecké sněmovně, Český rozhlas ani ministerstvo vnitra. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce to včera oznámila nejvyšší státní zástupkyně Renáta Vesecká.

Informace, kterou tento týden dostal ministr vnitra Ivan Langer, není podle ní pravdivá.

„Není odposlouchávána Sněmovna, není odposloucháváno ministerstvo vnitra, není odposloucháván Český rozhlas a stejně tak není odposloucháváno dvacet poslanců či novinářů za účelem toho, aby došlo k nějaké diskreditaci nebo k získání nějakých informací,“ prohlásila Vesecká.

K dotazu Moravce, zda lze říci, že v případu není odposloucháván nikdo, uvedla, že se nyní nemůže vyjadřovat k tomu, jaké kroky se při prověřování činí. O zprůhlednění se pokusí poté, co prověřování skončí. „Pokud se týká všech úkonů trestního řízení, všechny úkony jsou zákonné,“ prohlásila Vesecká k podezření, že při prověřování úniku Kubice zprávy do médií byl porušen zákon.

25.9.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.