Největší velikonoční ušák v Česku: Váží 160 kg!
Cukráři z Olomouce se rozhodli oslavit Velikonoce doslova rekordně. Vyrobili stošedesátikilového zajíce z piškotového těsta plněného máslovým krémem. Dnes si nechají rekordní laskominu zapsat do české knihy rekordů.
„Zajíc se vyrábí z piškotových plátů, které se lepí na speciální konstrukci z dřevěných tyčí. Potažený je marcipánem, protože čokoláda by v tomto počasí tekla,“ uvedla Jarmila Jonáková z cukrářství Katrin. Při výrobě se spotřebovalo více než 1000 vajec, 30 kilogramů oříškového nugátu a 40 kilogramů mouky.
Poté, co ušáka komisaři oficiálně přeměří, se dort rozporcuje a pochutnají si na něm návštěvníci. Cukráři z Olomouce mají s rekordními velikonočními dobrotami zkušenost. Minulý rok zhotovili obřího velikonočního beránka o hmotnosti 175 kilogramů, který je rovněž zapsán v české knize rekordů.