Ředitel pankrácké věznice skončil: Kvůli sebevraždě obviněného Otakara T.! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ředitel pankrácké věznice skončil: Kvůli sebevraždě obviněného Otakara T.!

Pankrácká věznice.
Pankrácká věznice. (Aha! – Alexandr Malachovský, ara )

Smrt Otakara T. (†41), jediného obviněného v kauze zmizelé Aničky (†9), má zvláštní dohru. Radek Kutiš, ředitel pražského vězení na Pankráci, se ke včerejšímu dni rozhodl složit svou funkci.

Oficiálně to je z důvodu, že neunesl tlak po sebevraždě hlavního podezřelého v kauze Anička. „Nebyl odvolán, požádal o převedení na jinou pozici. Své důvody blíže nespecifikoval,“ potvrdil serveru lidovky.cz šéf Vězeňské služby Jiří Tregler. Zároveň připustil, že neuhlídání důležitého vězně hrálo v rozhodnutí Kutiše roli. „Cítil v posledních dnech velký tlak,“ uvedl Tregler. Pankráckou věznici tak povede dosavadní ředitel věznice Bělušice Marian Prokeš.

Kvůli sebevraždě Otakara T. si ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil v minulých dnech vyžádal detailní zprávu o průběhu incidentu. Chtěl informovat o možných pochybeních Vězeňské služby, která se v médiích objevila. Spekulovalo se o neúměrně dlouhé době pro zavolání záchranky či o možné šikaně ze strany jiných vězňů. Ministr odmítl rozhodnutí Kutiše komentovat.

856881:gallery:true:true

Přečtěte si
winterfreshka
17. 4. 2011 • 15:17

Skutečný vrah si lítá po svobodě spolu se zkorumpovanými orgány.

tatu
16. 4. 2011 • 14:51

Všichni kdo měli službu v den kdy spáchal sebevraždu Otakar T,by měli jít na jeho místo.Přinejmenším propustit.Policie se jako štěnice vrhli na jednoho podezřelého a vrah chodí po svobodě.Už te´d je jasné,že stopy od Otakara T. na Anně nebyly.Takže co tak prověřit Janatkové obchody s LTO??Tam už je policie slabá....ale zavraždit nevinného,to se nikdy nevyšetří.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.