Kluk (17) ujížděl kradeným autem Střelba v ulicích Prahy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kluk (17) ujížděl kradeným autem Střelba v ulicích Prahy!

Při nehodě bylo kradené auto zcela zdemolováno.
Při nehodě bylo kradené auto zcela zdemolováno. (: Policie ČR)

PRAHA – Honička ve stopadesátikilometrové rychlosti s policisty v patách po Praze. Jízda na červenou a v protisměru, kličkování mezi vyděšenými řidiči okolních aut, střelba, havárie a zatčení. To všechno si užil v noci na pátek mladík (17) v kradeném peugeotu.

Podezřelý Peugeot 205, který se ve čtvrtek ztratil majiteli v Kralupech nad Vltavou, zaregistrovali policisté před půl jedenáctkou večer na nábřeží Eduarda Beneše v centru Prahy. Dali tedy světelný signál »STOP«. Na něj ale mladík bez řidičského oprávnění zareagoval sešlápnutím plynu a začala zběsilá riskantní honička.

„Najížděl do protisměru, kde ohrožoval řidiče. Snažil se vyvolat na silnici zmatek, aby ostatní auta policistům překážela a jemu se podařilo ujet,“ řekl mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek. Muži zákona peugeot ale dále pronásledovali ulicí Mariánské hradby. Na křižovatce s ulicí U Prašného mostu projel hazardér na červenou. V Keplerově se mu na poslední chvíli vyhnul protijedoucí autobus. Červená ho nezastavila ani na světelné křižovatce s Parléřovou ulicí. Stojící auta objel a pokračoval ulicí Dlabačov. Pak se vřítil na Bělohorskou, aniž dal vozům na hlavní přednost. Po několika stech metrech jízdy strhnul ve vysoké rychlosti řízení do protisměru a ujížděl ke křižovatce s ulicí Drnovskou. Přitom ještě stačil na pronásledovatele za jízdy hrozit pěstí. Honička pokračovala ke Karlovarské ulici, kde na křižovatce se Slánskou málem srazil policisty, kteří tam právě vyšetřovali dopravní nehodu. V ulici V Hůrce začali policisté střílet. Nejdříve varovně do vzduchu a pak po stále ujíždějícím voze. „Přestože vůz několikrát zasáhli, řidič pokračoval dál k obci Hostivice a ohrožoval ostatní. Za obcí již nezvládl řízení a srazil se s protijedoucím fordem. Poškodil i jedno ze služebních vozidel,“ dodal Bernášek.

Mladistvého »kaskadéra« z Mělnicka policisté z vraku vytáhli. Zadrželi ho a přivolali lékaře, aby mu ošetřil poraněnou hlavu. Pak putoval v poutech na služebnu. Mladík se bude zodpovídat z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a řízení bez řidičského oprávnění. „Vysvětlit bude muset i to, kde se uvnitř odcizeného vozu vzalo několik registračních značek z různých aut,“ dodal Bernášek.

23.9.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.