Odsoudili mumii: 9 let za šest vyloupených bank a heren! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Odsoudili mumii: 9 let za šest vyloupených bank a heren!

Stanislav Drobný včera u soudu.
Stanislav Drobný včera u soudu. (Foto ČTK – Jaroslav Ožana, PČR)

Bývalý strážník Městské policie Ostrava Stanislav Drobný přepadal herny a banky. Tvář si při tom maskoval obvazy a kriminalisté mu proto začali přezdívat lupičmumie. Nerozpakoval se vzít jako rukojmí matku s dítětem nebo ohrožovat úřednici nožem. Včera ho za jeho zločiny soud poslal na 9 let do kriminálu!

Celkem se měl dopustit šesti přepadení, ve třech případech se mu ale vinu nepodařilo prokázat. Za ty nejhorší útoky tak paradoxně odsouzen nebyl.

V bance si měl v jednom případě vzít jako rukojmí ženu s malým dítětem, ve druhém pak ohrožoval nožem bankovní úřednici, která dosud trpí posttraumatickou poruchou.

„Nepodařilo se prokázat, že tyto skutky spáchal obžalovaný, neusvědčili ho ani svědci,“ zdůvodnila částečné zproštění obžaloby mluvčí krajského soudu Lucie Böhmová.

Na cestu zločinu se vydal kvůli astronomickým dluhům z hracích automatů. „Dluží bankám a na výživném téměř 1,5 milionu korun,“ uvedl včera soudce. Drobný loupil od dubna 2009 a ještě rok poté byl ve službě. U městské policie sloužil 11 let.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.