Nečas se zlobí: VV na vnitru? Ani omylem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nečas se zlobí: VV na vnitru? Ani omylem!

Petr Nečas
Petr Nečas (ČTK)

Usmiřovací tanečky znesvářených koaličních stran se zasekly hlavně na sporu o vnitro. ODS si nedovede představit, že by mu měl šéfovat někdo z Věcí veřejných, které jsou spojeny s firmou ABL.

VV se naopak rezortu, který zatím vede jejich lídr Radek John, drží zuby nehty.„Poslanci ODS považují za neúnosné, aby ministerstvo vnitra nadále vedl kandidát Věcí veřejných.

Je to pro nás nepřekročitelná podmínka,“ řekl šéf poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř. Jeho strana zároveň nezaujala stanovisko ke kroku ministra obrany Alexandra Vondry – ten nabídl svoje křeslo, aby zachoval koalici. Ostatní strany totiž kvůli korupční kauze ProMoPro chtěly jeho hlavu.

Celkovémuchaosu nasadil korunu prezident Klaus, který opakovaně prohlašuje, že zatím nepřijme ani jednu z Nečasem navrhovaných demisí. Nenechá odstoupit dosavadního ministra dopravy Víta Bártu, ministra školství Josefa Dobeše ani ministra vnitra Radka Johna.

V současnosti se přitom už spekuluje jejich o náhradnících: místo Bárty by měl dopravě šéfovat poslanec Petr Skokan, školství poslanec Milan Šťovíček. Místo Johna by mohl nastoupit jeho stranický kolega Viktor Paggio. Ten to však prozatím odmítl s tím, že mu je jen 29 let.



Přečtěte si
zadnice
14. 4. 2011 • 10:25

Nečas předsedou vlády? Už ani omylem!!!

zadnice
13. 4. 2011 • 15:04

Teď čumíš jako když Ti nedloube, i na té ilustrační fotce. Napřed po volbách ustupujete a ministerstva pouštíte VV v zájmu udržení se u koryt a nyní děláte intriky!!!

winterfreshka
13. 4. 2011 • 12:19

by to už měli zabalit taky-jsou zadarmo drazí .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.