Záhadné vraždy babiček! Jedné někdo vrazil kůl do hlavy, druhou rozpouštěli v louhu. | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Záhadné vraždy babiček! Jedné někdo vrazil kůl do hlavy, druhou rozpouštěli v louhu.

Karel Bartoň včera u soudu.
Karel Bartoň včera u soudu. (ČTK – David Veis)

Spory s babičkou vyřešil vnuk vraždou. Před soudem v Táboře včera stanul Karel Bartoň (35), který loni 1. prosince v Rynárci na Pelhřimovsku škrtil zástěrou stařenku (†83) a poté jí hlavu několikrát probodl špičatým dřevěným kůlem.

„Poškozená kvůli pohmožděninám mozku po několika desítkách minut zemřela,“ uvedla včera státní zástupkyně Alena Píchová.

Neshody měl Bartoň s babičkou kvůli svému otci. Vyčítal jí, že ho živí, vyvařuje mu a že mu nakonec odkázala i svůj domek. „Starala se o něj, dělala mu jídlo, a on své peníze utrácel za alkohol,“ popsal u soudu Bartoň. Obvinění z vraždy ale odmítá, k přiznání ho prý donutila policie.

„Policisté mne napadli, jeden mi dal facku, až mne pálila celá tvář, druhý mne začal škrtit, až jsem se pomočil a na chvíli ztratil vědomí,“ řekl Bartoň. Ženu prý zabil jeho otec. „Můj otec přišel a byl podnapilý a řekl mi, ať jdu s ním, že našel babičku mrtvou,“ vypověděl obžalovaný. Hrozí mu až 18 let vězení.

Další brutální vraždu stařenky a zejména pokus o rozpuštění jejího těla v louhu řeší soud v Plzni. Na lavici obžalovaných usedl Petr Boháček (22), který měl loni na konci listopadu v Klatovech ubodat babičku (†79) svého přítele, u níž společně bydleli.

Po čtyřech smrtících ranách nožem oba odtáhli mrtvolu do koupelny a tam ji položili do vany. Druhý den koupili několik balení hydroxidu sodného, posypali jím mrtvou, zalili ji horkou vodou, aby se tělo rozpustilo. Po 24 hodinách mrtvou babičku našel syn zavražděné.

Žena zemřela na následky vnitřního vykrvácení. Podle znalců bylo tělo ve vaně z 80 % rozleptané. Vlivem louhu byly ruce a nohy oddělené od těla. „Přesná doba smrti nebyla možná v důsledku působení hydroxidu sodného určit,“ uvedl soudní znalec Miroslav Dvořák.

Boháček nejprve tvrdil, že seniorku zavraždil, poté ale svoje výpovědi začal měnit. Nakonec u soudu prohlásil, že vraždy se měl dopustit jeho přítel, tedy vnuk nebohé ženy.

„Tomáš už není mým partnerem, a tudíž osobou blízkou, a tak chci říci pravdu. Nechci to už brát celé na sebe,“ obhajoval se. Vnuk zavražděné je v současné době v psychiatrické léčebně.

Zavraždil Petr Boháček partnerovu babičku?

Přečtěte si
aznom
18. 4. 2011 • 02:16

Když tak člověk čte o tom,co se děje za zvěrstva,a to nejen u nás,ale tak celkově,tak si říkám:jsme ještě vůbec na zemi,nebo už v pekle!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.