Exprezidentova švagrová Dagmar Havlová: Lucerna je konečně její! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Exprezidentova švagrová Dagmar Havlová: Lucerna je konečně její!

Dagmar Havlová
Dagmar Havlová (Aha! – David Kundrát, ČTK)

Velké vítězství u soudu včera slavila švagrová exprezidenta Václava Havla (74) Dagmar (60). Po čtrnácti letech jí byla přiznána polovina pražského paláce Lucerna, která původně patřila právě Václavu Havlovi. Nepravomocně o tom včera rozhodl Městský soud v Praze.

Prestižní kulturní prostor v centru Prahy přitom mohla Havlová získat od švagra, kdyby se v roce 1997 nerozhodl díl prodat firmě Chemapol Reality, tehdy zastupované bývalým agentem StB a chemickým magnátem Václavem Junkem.

Ačkoliv se Dagmar podařilo od krachujícího Chemapolu dostat celou Lucernu, konkurzní správce jí znemožnil s majetkem nakládat a také objekt rekonstruovat.

Vše se vyřešilo až včera, a objekt za zhruba 400 milionů korun tak patří jen Dagmar.

»Ta druhá« Dagmar Havlová (59)

Dagmar Havlová je tak trochu výstřední postavou pražského kulturního života. Například hrdě podporuje české monarchisty, tedy hnutí, které si přeje obnovu konstituční monarchie.

I proto nechala do chodby Lucerny instalovat sochu sochaře Davida Černého s názvem Kůň, která představuje svatého Václava, jak sedí na břiše svého mrtvého koně.

Údajně se Havlová s Černým dohodla, že sochu nesundá, dokud nebude v Česku opět císař pán…



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.