Milovník historie unikátním způsobem připomněl příběh z války! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Milovník historie unikátním způsobem připomněl příběh z války!

Velitel jednotky SS, kapitán Jürgen, byl spojenci zajat těsně poté, co byl splněn jeho příkaz k vyvraždění nevinné francouzské rodiny. Pohled na bezvládná těla malých dětí spojenecké parašutisty doslova šokoval. Rozhodli se vzít spravedlnost do svých rukou a nečekat na soud.
Velitel jednotky SS, kapitán Jürgen, byl spojenci zajat těsně poté, co byl splněn jeho příkaz k vyvraždění nevinné francouzské rodiny. Pohled na bezvládná těla malých dětí spojenecké parašutisty doslova šokoval. Rozhodli se vzít spravedlnost do svých rukou a nečekat na soud. (www.korefun.com)

Píše se zima roku 1944. Spojenci se před pár měsíci vylodili v Normandii a teď jejich vojska postupují směrem k Berlínu. Válečné šílenství se pomalu blíží ke svému konci.

Kromě obrovských bitev, kterých se účastní statisíce vojáků a těžké techniky, se ale odehrává i mnoho drobných lidských tragédií, bezpráví a zbytečné surovosti. Na obou stranách. Jeden takový příběh zachytil neznámý milovník vojenské historie. Prý je pravdivý.

Zajímavý je ale především způsob, jakým jej zveřejnil – pomocí 10 cm vysokých figurek vojáků a stovek hodin s fotoaparátem u oka...



Autor:  mik

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.