Téměř nehybnou Julii Janickou (47) okradla pečovatelka: Banka jí peníze vrátila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Téměř nehybnou Julii Janickou (47) okradla pečovatelka: Banka jí peníze vrátila!

Fotografie
Fotografie (internal)

Julie Janická (47) z Karviné trpí svalovou dystrofií, při které jí postupně ochabují všechny svaly. Od dětství je proto závislá na invalidním vozíku a cizí pomoci.

Těžce postiženou ženu nedávno okradla o poslední peníze její asistentka, která jí dříve pomáhala s výběrem peněz z bankomatu. Julie to totiž sama nezvládne. Nešťastná žena si pak na přepážce v bance musela vyslechnout, že si za to může sama, protože nikomu neměla dávat svůj PIN kód. Deník Aha! o případu informoval a věci se daly do pohybu!

Když nám Julie volala do redakce, byla ze své situace velmi nešťastná. Kromě toho, že ji podvedla vlastní pečovatelka, se ještě v bance dozvěděla, že ukradené poslední peníze, dva tisíce korun, zpátky nedostane! Úřednice v bance nechtěla pochopit, že kvůli své nemoci prostě sama nedokáže peníze z bankomatu vybírat a vždy jí s tím někdo musí pomoci. Po článku v našem deníku se ale věci daly do pohybu.

Julie své peníze dostala zpátky a s nimi i něco navíc! „Banka se zachovala velmi vlídně a lidsky. Na pobočce zorganizovali sbírku a peníze paní Julii vrátili i přesto, že by u reklamace neuspěla,“ popsal expert na bankovnictví Patrik Nacher ze serveru bankovnipoplatky.com. „Zároveň se s ní domluvili na možnosti vybírat peníze na pokladně bez poplatků,“ dodal Nacher. Sama Julie z toho má radost. „Zaměstnanci, kteří se na mne složili, byli velmi hodní,“ potvrdila s radostí v hlase žena.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.