Bezdomovecký manželský pár Eva (46) a Franta (55): Koupili si televizi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Bezdomovecký manželský pár Eva (46) a Franta (55): Koupili si televizi!

Franta se rozhodl peníze investovat do malé televize, po které oba toužili už dlouho.
Franta se rozhodl peníze investovat do malé televize, po které oba toužili už dlouho. (Aha! – Karel Kopáč)

Bezdomovecký manželský pár Eva (46) a František Kittelovi (55), jejichž životní příběh deník Aha! sleduje, si ve své chajdě na kraji Prahy užívají jaro!

Svou lesní domácnost si dokonce vybavili i minitelevizí s DVD přehrávačem! Dvojici navíc s předstihem došel i velikonoční balík. Ten k nám do redakce donesl tajemný mecenáš.

Bývalá lékařka Eva a Franta ve své chatě ve zdraví přežili zimu a už se těší na sluníčko a teplé dny. Aby se po večerech nenudili, pořídili si dokonce televizi! „Eva konečně dostala invalidní důchod, protože má těžkou epilepsii. Udělali jsme si radost a koupili si v prodejně za 2500 korun televizi s přehrávačem. Zapojím ji na autobaterii a už jsou z nás televizní diváci,“ raduje se František. Ten má navíc na příští měsíce velké plány. „Rád bych si pořídil elektrocentrálu na benzin. Chtěl bych také poupravit chatku a chovat slepice. Ještě s jedním kamarádem plánujeme i chov angorských králíků, jejichž kožešinu bychom chtěli prodávat,“ zasní se Franta. Velkou radost mu dělá i to, že už brzo zmizí z jeho trestního rejstříku zápis o tom, že byl před 6 lety ve vězení.

„Budu pak moci pracovat jako vrátný a konečně něco vydělat. Teď máme s Evou dohromady její invalidní důchod, který je 3500 korun měsíčně,“ popsal. Moc dobře ví, že z těchto peněz bude muset zároveň postupně platit dluhy, které oba dříve nadělali. „Nejdříve začneme s Evinými a pak přijdou na řadu moje. Abychom mohli slušně žít,“ vypráví. Velkou radost oběma udělal také tajný mecenáš, který jim do naší redakce poslal balík. Jeden už poslal na Vánoce. Tentokrát opět dostali 300 korun v obálce a spoustu užitečných maličkostí, jako jsou ponožky, kleště, svíčky nebo instantní polévky. Příští týden se domácnost manželů navíc rozroste o dalšího člena. „Dostanu půlročního vlčáka. Bude hlídat Evinku, když musím jít pryč,“ dodal spokojeně Franta.

Eva a Franta jsou manželé už dva roky. Jeden bez druhého nedají ránu.

Přečtěte si
katy1993
30. 4. 2013 • 09:30

Nechápu co furt řeší když paní Kittelová už není mezi námi ode dne 27.4.2013 a její dcery mi je vážně líto ať to byla matka jaká byla!!

spajka
1. 4. 2011 • 09:10

-a z čeho jej budou živit,platit očkování,odčervovací tablety,prostředek proti blechám,klíšťatům????Oni sami nemají co do huby a pořídí si psa,to mi hlava nebere.Nevím,proč se lékařka dala na kariéru bezdomovkyně.

repro
31. 3. 2011 • 13:45

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.