Statistiky varují: Duben = měsíc zlodějů aut! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Statistiky varují: Duben = měsíc zlodějů aut!

Kdo ví, proč zrovna v dubnu řádí zloději aut nejvíc?
Kdo ví, proč zrovna v dubnu řádí zloději aut nejvíc? (Profimedia.cz)

Majitelé aut, zbystřete! Už v pátek začíná duben, a to už dávno není měsíc bezpečnosti! Statistiky pojišťoven ukazují, že právě v dubnu se auta kradou nejvíc! Nemáteli garáž nebo místo na hlídaném parkovišti, na zabezpečení svých plechových miláčků tak máte už jen pár dní...

Z dlouhodobé statistiky vychází, že dvoustopí krasavci se kradou nejčastěji právě v dubnu, ze dnů v týdnu je pak na krádeže »nejbohatší« čtvrtek!

„Zatímco od pondělka do středy se počty krádeží aut a součástek drží na zhruba stejné úrovni, tak ve čtvrtek nastává maximum těchto krádeží. Naproti tomu ke konci týdne si zloději zřejmě vybírají volno a odcizených aut prudce ubývá,“ uvedl Jaroslav Král z ČSOB Pojišťovny s tím, že vůbec nejméně aut se ztrácí o sobotách.

Stejně tak se počty krádeží liší i v různých obdobích roku. Nejhůře z těchto statistik vychází právě duben. Na ten připadá přes 11 procent ze všech aut zcizených za celý rok, zatímco v říjnu a listopadu je to jen asi 6,5 procenta. Ačkoliv se počty ukradených aut rok od roku snižují, přesto jich bylo jen za loňský rok 13 109! Najít se jich přitom podaří jen zlomek...

Nejkradenější značky

1. Škoda, 2. Volkswagen, 3. Ford, 4. Peugeot, 5. Renault, 6. Audi, 7. BMW

852553:gsmall:true:true

Přečtěte si
Lubica258
22. 9. 2020 • 19:00

Takže v dubnu si mají lidé své auto hlídat a pak už ne? Mně je vcelku jedno, kdy se auta nejvíc kradou a kdy ne. Já se o něj bojím pořád stejně. Zamykám ho pomocí klasického vystřelovacího klíče, který jsem si objednal z https://www.auto-klic24.cz/ . S ním mi přijde, že je auto zamčené tak nějak líp než kdybych měl v autě bezklíčový systém.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.