Vybuchl sklad benzinu! Dva lidé zemřeli, dva bojují o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vybuchl sklad benzinu! Dva lidé zemřeli, dva bojují o život!

Na místě výbuchu přistál i záchranářský vrtulník.
Na místě výbuchu přistál i záchranářský vrtulník. (Aha! – Dan Černovský, ČTK)

Ohlušující detonace, plameny vysoké asi 15 metrů a černý kouř včera před polednem vyděsily obyvatele České Lípy. Na jejím okraji v areálu bývalého skladu pohonných hmot explodovala nádrž. Dva muži na místě zemřeli. Další dva utrpěli těžká zranění.

Tlaková vlna po výbuchu byla znatelná ve vzdálenosti 400 metrů od místa exploze. „Byla to strašná rána. Slyšeli to lidé i u paneláků stovky metrů odsud. Až tam doletěly i jiskry,“ svěřil se Aha! jeden ze svědků.

Podle mluvčí krajské záchranky Lenky Markovičové je jeden z poraněných v kritickém stavu. „Utrpěl popáleniny na 70 procentech těla a také na dýchacích cestách,“ dodala mluvčí. Druhý muž byl popálen na 20 až 30 procentech těla a je podezření, že si při pádu poranil páteř a pánev. Policie zatím zjišťuje jejich totožnost, pravděpodobně se jednalo o dělníky.

Podle hasičů na místě, kde stávala čerpací stanice, explodovala jedna z nádrží se zbytkem hořlavé látky a požár se začal šířit na další nádrž. Tu museli záchranáři chladit, aby nedošlo opět k výbuchu.

Až bude jisté, že nehrozí další vzplanutí a exploze, začnou hasiči vyšetřovat příčinu výbuchu. Zajímat je bude především to, co muži v areálu dělali a proč manipulovali se svářecím zařízením.

Hasiči dostali oheň pod kontrolu za několik hodin.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.