FOTO Tohle nakradl vrah Aničky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

FOTO Tohle nakradl vrah Aničky!

Šperky
Šperky (ara, Policie ČR)

Tohle je zlodějská »sbírka« Otakara Tomka (†41) podezřelého z vraždy a znásilnění Aničky Janatkové (†9). Neschází v ní ani dalekohled, kterým ji sledoval...

Je v ní dokonce dalekohled, kterým pozoroval svou oběť. Kriminalisté předpokládají, že věci pocházejí z Tomkovy trestné majetkové činnosti. Nyní hledají jejich majitele...

Předměty, které policie zveřejnila, byly zajištěny při domovních prohlídkách nejen v Praze a Mostu, ale i na jiných místech republiky. Tomek, který byl již v minulosti za krádeže několikrát odsouzen, totiž rád střídal místa svého pobytu. „Měl více útočišť. Jedná se o hodinky, šperky, spotřební elektroniku, zahradní náčiní i oděvní součásti,“ uvedla pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Mezi věcmi je i dalekohled, kterým zřejmě Tomek několik dní sledoval dům Janatkových a kterým si vyhlédl svou oběť – malou Aničku! Dosavadním pátráním se detektivům nepodařilo zjistit, komu tyto věci patří. Podle mluvčí pocházejí s největší pravděpodobností z krádeží vloupáním do bytů či zahradních chatek. „Majitelé zajištěných věcí se mohou obracet na policii prostřednictvím linky 158. Kriminalisté je budou v průběhu dalších dní kontaktovat,“ dodala Zoulová.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.