Václav Jílek postavil léčivé kameny: Zbaví vás nemocí i stresu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Václav Jílek postavil léčivé kameny: Zbaví vás nemocí i stresu!

Václav Jílek u své kamenné »stavby«.
Václav Jílek u své kamenné »stavby«. (Aha! – Dana Soudková)

Václav Jílek z jihočeských Holašovic si chtěl ohraničit pole velkými kameny. A jeho kruh z balvanů se stal senzací.

Kameny prý vysílají vibrace, které uzdravují bolavé klouby a svaly a zbaví vás i stresu a psychických obtíží.

Když Jílek vykopával z pole kameny na ohraničení pole, z knih se dozvěděl, že mohou být tzv. živé, tedy že v sobě ukrývají energii. „Odborníci mi řekli, ať postavím keltský kruh – tzv. kromlech. Je z 25 balvanů různých tvarů a velikosti a má průměr 25 metrů. Uprostřed kruhu stojí středový balvan,“ vysvětluje tvůrce.

Jak léčebná procedura vypadá? „Stoupnete doprostřed kruhu, zády ke středovému kameni. Nohy mírně rozkročíte, ruce necháte volně podél těla. Stojíte pět minut a soustředíte se. Po chvilce vás začnou brnět konečky prstů a cítíte tlak v ramenou. Měli byste vydržet i déle, někdo je ale citlivější a neustojí ani těch pět minut,“ dodává Jílek.

Kruh, do kterého prý během toku energie smí vstoupit pouze jeden člověk, už vyzkoušeli i místní. „Cítil jsem brnění v prstech, přestala mě bolet záda a měl jsem pak i lepší náladu,“ líčí pan Mraček. Ať už je kruh opravdu zázračný nebo ne, je opravdovou atrakcí. Za měsíc se sem sjede několik tisíc návštěvníků.

Kamenný kruh nad Holašovicemi je velkou atrakcí.

Přečtěte si
Lubica258
27. 2. 2019 • 19:10

Já kamenům moc nevěřím, ale přítelkyně tomu věří hodně a má doma nejrůznější kameny. Teď začala nosit i náramky z kamínků https://www.midorini.cz/naramky/ a vždy mi říká, jakou má daný kámen sílu, ale mně to přijde jen jako běžný náramek, ale ona je s nimi spokojená.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.