Bémův syn Jáchym: Už nikdy nepohne rukou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bémův syn Jáchym: Už nikdy nepohne rukou!

Jáchym Bém pár dní před nehodou.
Jáchym Bém pár dní před nehodou. (Aha! – Alexandr Malachovský, Martin Pekárek, Martin Přibyl, ara)

Tragický případ staršího syna exprimátora a poslance Pavla Béma (47), dvacetiletého Jáchyma, který se v sobotu nad ránem zranil při pádu ze staroměstské kašny, pokračuje.

Mladíkovi, který skončil s otevřenými zlomeninami obou rukou, ještě pořád hrozí amputace pravé ruky. Pravděpodobnější ale je, že mu ji doktoři nechají. Jenže…

S rukou už nejspíše nikdy nepohne. „O ruku zřejmě nepřijde. Nechali mu ji ale spíše kvůli estetice, funkčnost totiž bude nulová. Ještě to ale není definitivní. Uvidí se, budeli potřebná další operace,“ prozradil Aha! dobře informovaný zdroj z oddělení Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích, kde je Jáchym hospitalizován.

O syna se nyní kromě chirurgů a ortopedů starají i jeho otec Pavel (47) a matka Radmila (45). Navštěvuje ho také mladší bratr Matouš (18). Ačkoliv je situace pořád vážná, od sobotních lékařských prognóz se zlepšila. Tehdy lékaři předpovídali amputaci pravé, více poškozené ruky, na devadesát procent…

Škoda? Až 3 miliony! A zaplatí to tatínek!

Bude mít Jáchym Bém kromě zničeného zdraví i problémy se zákonem? Zřejmě ne! Opravu kašny totiž zaplatí jeho otec. Aha! to potvrdila mluvčí Prahy 1, Veronika Blažková.

„Ozvala se nám firma, která renovaci Wimmerovy kašny provede. O částku jsme se nezajímali, jelikož nám bylo řečeno, že ji viník v plné výši uhradí,“ řekla nám.

Je evidentní, že místo dvacetiletého studenta Jáchyma peníze převede jeho otec, exprimátor Prahy a poslanec Pavel Bém (ODS).

Kolik bude muset »vysypat«? Aha! zjistilo, že poslední oprava v 70. letech, kdy byl vyměněn celý sloup fontány i se sochami, stála 300 tisíc Kčs. To by zhruba odpovídalo nynějším třem milionům. Jestli ale bude rozhodnuto jen o opravách dílčích, může jít o pár desítek tisíc.

Pamětníci: V 70. letech kašnu poškodil Štrougalův syn!

Wimmerova kašna je terčem už několikátého útoku vandalů. Naposledy ji dva mladíci poškodili roku 1974. Celá horní část, tedy sloup, sochy i tzv. labuť musela být nahrazena. „To, co stojí na Uhelném trhu nyní, je jen replika. Originál je v Lapidáru,“ potvrdila Aha! kunsthistorička Dana Stehlíková.

„Škodu měl způsobit syn nějakého socialistického prominenta, ten to rychle zametl pod koberec a zakázal, aby se o tom psalo,“ dodala. To si myslí i pamětníci, kteří se o víkendu ozvali Aha!: „Byl to synátor tehdejšího komunistického premiéra Lubomíra Štrougala. Nic se mu nestalo, jen tu památku poškodil. Tatíček se postaral, aby se nikdo nic nedozvěděl.“ Štrougalova dcera, módní návrhářka Eva Janoušková, ale vše odmítá.

„Bratrovi bylo tehdy 17 let a bydleli jsme spolu. Vzhledem k tomu, že o ničem takovém nevím, tak mohu na 99 procent potvrdit, že se nic ani nestalo,“ řekla Aha!

Výzva Aha! čtenářům: Víte, čí syn poškodil Wimmerovu kašnu v roce 1974? Kontaktujte násna telefonu 725/92 92 92, nebo e-mailem na tipaha@ahaonline.cz!



Přečtěte si
zdepa
22. 3. 2011 • 23:58

A to tatíček seděl dlouho na protidrogové židličce při vládě, kam ho dohodil Klaus. Žádnou práci tam nikdy neodvedl a jak je vidět, nestačil vychovat ani vlastní dítě. Takže jakápak lítost?

schitu
22. 3. 2011 • 20:15

proboha vzpamatujte se . Nikdy nikdo neví co jeho potomek udělá když se opije nebo chcete-li ožere.A nemusí to být Bém , může to být kdokoliv.Mladí jsou prostě divočejší a tragédie je teď ani se nestačíte nadechnout a je hotovo.

defakto
22. 3. 2011 • 17:49

a to ještě vlastní vinou , nebo svou blbostí ?!

igorlarionov
22. 3. 2011 • 17:46

také mu to přeji,honit může druhou.Jinak je stejnej,jako jeho fotr.Je to kry.pl a vandal a je škoda,že nepřijde o obě ruce.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.