Otakar Tomek - Policie: Zavraždil Aničku! Soudce: Patří do vazby! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Otakar Tomek - Policie: Zavraždil Aničku! Soudce: Patří do vazby!

Fotografie
Fotografie (internal)

Otakar Tomek (41), podezřelý z vraždy a znásilnění Aničky Janatkové (†9), je na druhý pokus ve vazbě. Rozhodl o tom včera Obvodní soud pro Prahu 8. Verdikt s napětím očekávali kriminalisté i veřejnost.

Všem se ulevilo. Mají totiž stále na paměti, jak loni v říjnu stejného muže, jehož sperma bylo nalezeno na batůžku zmizelé dívenky, soudce propustil na svobodu. „O uvalení vazby nyní soud rozhodl z důvodu, že by se obviněný mohl vyhýbat trestnímu řízení a kvůli riziku, že by mohl v trestné činnosti pokračovat,“ řekl Aha! mluvčí soudu Martin Slováček.

Zároveň ale zdůraznil, že proti Tomkovi stále neexistuje přímý důkaz. „Našly se stopy, ale zatím není možné říci, že patří jemu. V tuto chvíli se stále vyhodnocují. Je tu však míra pravděpodobnosti. Byl na místě činu a držel v ruce batoh oběti,“ dodal k rozhodnutí soudu.

Tomek, který je kromě vraždy a znásilnění obviněn i z krádeže vloupáním, vinu před soudem popřel. Podle jeho advokáta Jana Fidlera si navíc včera podal stížnost proti usnesení o zahájení trestního stíhání.

Anička zmizela v Praze 13. října cestou ze školy. Pět měsíců po ní pátraly desítky policistů, vojáků, hasičů, psovodů. Tento týden ve středu konečně objevili její tělo zakopané dva kilometry od rodného domu. Podle policistů dívku Tomek nejdříve znásilnil a pak brutálně zabil.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.