Drama v Ostravě: Další havárie tramvaje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Drama v Ostravě: Další havárie tramvaje!

Tatrovka se vpasovala do kabiny řidiče tramvaje.
Tatrovka se vpasovala do kabiny řidiče tramvaje. (ČTK – Petr Sznapka)

Cesta do práce včera málem skončila pro cestující v ostravské tramvaji číslo 10 tragédií.

Do jejich vozu zničehonic najela nákladní tatra, která nedala přednost. Prudký náraz zcela zdemoloval kabinu řidiče (41) tramvaje, kterého málem rozdrtil. Na místě zůstalo i dalších šest poraněných cestujících.

V nejvážnějším stavu je stále řidič tramvaje. Hasiči ho museli z vozu vyprošťovat pomocí hydraulických nůžek. Záchranáři na místě ošetřili i dalších pět lidí, šestého pasažéra s drobnou tržnou rankou na rtu lékař jen prohlédl.

„Řidič tramvaje měl po vyproštění vážná zranění na nohou, ale nedošlo k selhání životních funkcí.Čtyři ženy ve věku 37 až 60 let mají lehká zranění na nohou, hrudníku a krku, vesměs jde o zhmožděniny a naraženiny,“ popsal mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Podle prvních výsledků řidič tatry (61) narazil do tramvaje a vykolejil ji. Pod vlivem alkoholu ale podle dechové zkoušky nebyl. Policie už případ kvalifikuje jako obecné ohrožení.

Náraz kabinu řidiče sešrotoval.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.