Transsexuál Mike Perry (52): »Narodil jsem se jako Ivana«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Transsexuál Mike Perry (52): »Narodil jsem se jako Ivana«!

Mužské tělo má teprve dva roky.
Mužské tělo má teprve dva roky. ( pro Aha! – Kamil Varcoller, )

Cítil se jako muž, měl ale ženské tělo. Mike Perry (52) z Prahy strávil dlouhých padesát let jako žena Ivana. V průběhu života dokonce porodil a vychoval dceru (20).

Zajetí v cizím těle, které nesnášel, nakonec málem řešil sebevraždou. Před dvěma lety se jako transsexuál rozhodl k radikálnímu kroku. Podstoupil složitou proměnu a dnes už má v občance mužské jméno a konečně je šťastný!

Mike se narodil jako dívka Ivana. Rád zpíval a hrál na kytaru a klavír. V roce 1983 v anketě Zlatý slavík obsadil 18. místo a skončil dokonce  před zpěvačkami Evou Pilarovou či Heidi Janků.

Ani hudba a úspěšné studium žurnalistiky mu ale štěstí nepřineslo. V době, kdy dospíval, bylo nepřípustné mluvit o homosexualitě, natož o transsexualitě. O té si poprvé přečetl na vysoké škole v  časopisu 100+1 zahraničních zajímavostí. Ač měl ženské tělo, tajně, a o to silněji, toužil muž v něm po vztahu s dívkou.

„Převtělovala jsem se do svého Mika, kdy jsem usínala v objetí s krásnou ženou, kterých prošlo mými fantazijními proměnami i náručí několik. Už mě nepřekvapovalo, že když jdu po ulici, svůj vlastní pohled zcela nevědomky nachytám ve výstřihu vyvinutých žen a krásných, obdařených slečen,“ popisuje Mike ještě jako Ivana své touhy v nové knize »Klec pro majáky«.

Musel(a) spát s mužem

Ivana nakonec rezignovala a spořádaně si našla muže, se kterým otěhotněla. Partner ji však opustil ještě v těhotenství, ona se přesto na své dítě těšila. Sama dceru vychovala. Mužská duše v jejím těle se ale potlačit nedala. „Brala jsem jako součást svého života, že se každý večer jako muž miluju se svou vyvolenou partnerkou a prožívám s ní ve svých představách úplně jiný život,“ píše Mike, který ze zoufalství jeden čas uvažoval i o sebevraždě. Když jeho dcera dospěla, odhodlal se  k radikálnímu kroku. Rozhodl se pro hormonální léčbu a operaci. Přišel o dělohu i vaječníky, vyrostly mu vousy a v občance má konečně mužské jméno. Jeho okolí změnu přijalo dobře. I tak má ale Mike před sebou nové problémy. Přišel o práci a zatím stále hledá vysněnou partnerku. „Přesto jsem velmi šťastný,“ dodal Mike.

Mike jako slečna Ivana ve Zlatém slavíkovi v roce 1983.

Přečtěte si
topyr
17. 3. 2011 • 06:42

Jéžiši, tak přece jen nemám tu hovsipu, něco si ještě pamatuji! Hned jsem si vzpoměl. To, že Ivana Peřestá tehdy tak výrazně zabodovala na Zlatém slavíku, nebylo až tak docela její zásluhou, protože za ni jako naprostého outsidera hlasovalo také mnoho lidí, kteří ji v životě neslyšeli zpívat, spíš z hecu, aby tím ukázali své opovrhování těmi oficiálními socialistickými pophvězdami. Mě nevyjímaje. Pro hudební novináře to byl tehdy šok, nedokázali to pochopit. Nu, tak teď je to Mike Perry. To jsou věci. Tak přeji Mikovi Perrymu ať se mu v jeho nové identitě dobře daří.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.