Zavraždila novorozeně: Bála se alimentů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zavraždila novorozeně: Bála se alimentů!

Vražedkyně u soudu.
Vražedkyně u soudu. (Aha! – Petr Novotný)

Za vraždu novorozeněte poslal včera pražský městský soud bezdomovkyni Kláru Saslíkovou (32) na 13 let do vězení. Hrozil jí přitom trest výjimečný.

Chlapečka žena porodila loni v dubnu u garáží v Praze-Čakovicích. Jakmile přišel na svět a zaplakal, uškrtila ho. Tělíčko pak pohodila do křoví. Známým tvrdila, že dítě dala do babyboxu. Její čin by tak zůstal nepotrestán, policisté pachatelku odhalili náhodou, když pátrali po matce jiného odloženého děcka a stopa je přivedla k Saslíkové. Tehdy jim prozradila, že ona s odloženým miminkem nemá nic společného, protože své dítě už před několika měsíci zabila. Ukázala jim i místo, kde tělíčko pohodila.

Toto doznání uznal soud jako polehčující okolnost. „Bez jejího doznání by nebylo možné trestnou činnost objasnit,“ zdůvodnila soudkyně Veronika Čeplová, proč soud  obžalované vyměřil mírnější trest. Jako motiv vraždy uvedla matka ještě dvou dětí, o které se nestará, obavu z povinnosti platit alimenty. „Uvědomuji si, že jsem udělala největší blbost ve svém životě. To je vše,“ řekla včera soudu Klára Saslíková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.