Pracovna redaktorů ČT: Tady Klause nemají rádi... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pracovna redaktorů ČT: Tady Klause nemají rádi...

Řediteli Jiřímu Janečkovi polepené dveře nevadí.
Řediteli Jiřímu Janečkovi polepené dveře nevadí. (Aha! – Dan Černovský)

Páteční zásah vojenské policie v České televizi překvapil nejen redaktory, kterých se kauza týkala, ale i veřejnost.

Dveře do redakce, kde by mělo vznikat objektivní zpravodajství, totiž vypadají spíš jako vstup do klubovny! A je tu v nemilosti i prezident Václav Klaus!

Židovská hvězda, pozvánka na cikánskou noc, reklama na ostravskou Stodolní ulici. Tak vypadají dveře do kanceláře redaktorů Rožánka, Samka a Rosího, ze které si v pátek vojenská policie odnesla dokumenty a zabavené počítače. Fotografové tak mohli nejen sledovat zásah, ale také pobaveně fotili vstup do kanceláře zmíněných redaktorů.

A je vidět, že Česká televize nemá příliš v lásce prezidenta. Jeden z výstřižků totiž hlásá, že »Klaus škodí českým národním zájmům«.

Původně jde o propagační leták politické strany Liberálové.CZ, která tvrdí, že prezident porušuje zákony, prosazuje zájmy Ruska a celkově žene republiku do záhuby. Není divu, že Václav Klaus dává v posledních letech při vystoupení v televizi přednost konkurenční Nově...

Ministr obrany Alexandr Vondra včera řekl, že ČT ve svém zpravodajství ukázala neodtajněnou verzi dokumentu, který unikl z ministerstva obrany a který byl stále v režimu »důvěrné«. Zároveň ale zákrok odsoudil. „Šlo o zbytečnou demonstraci síly.“

Tady Klause nemají rádi...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.