Příběhy pejsků z útulků: Ajdinka se mazlí »přes mrtvoly«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Příběhy pejsků z útulků: Ajdinka se mazlí »přes mrtvoly«!

Ajdinka (vlevo) a Ferda vždy nadšeně vítají Lukáše a Vojtu, vnuky paní Jitky.
Ajdinka (vlevo) a Ferda vždy nadšeně vítají Lukáše a Vojtu, vnuky paní Jitky. (Pro Aha! – Martina Krumpolcová)

Adélku, asi pětiletou kříženku jezevčíka ze zvonovické smečky na Vyškovsku, měli myslivci společně s dalšími dvaceti pejsky odstřelit.

Zemřel jim pán a nikdo je nechtěl. Dříve než došlo k masakru, ujaly se nebohých psů útulky, aby jim našly nové domovy. Adélka už svou rodinu díky Aha! má.

„Říkáme jí Ajdinka. Před ní jsme měli fenku, která se tak jmenovala, a já si to pořád pletla. Byla z toho zmatená, tak jsme ji přejmenovali. Už si zvykla,“ říká nová majitelka fenky paní Jitka (55) z Českolipska. Za šéfa smečky ale Ajdinka prý považuje jejího přítele.

„V útulku jsem nešla do kotců. Když jsem viděla ty psí oči, jak prosí »vezmi si mě«, nemohla jsem. Z kotce ji tedy odvedl přítel. Ona si to pamatuje,“ objasňuje paní Jitka. Vůbec jí to ale prý nevadí.

„Lásku Ajda projevuje doma všem. Je moc milá a abnormální mazel. K mazlení se hrne doslova přes mrtvoly. Sedne si na klín, vykroutí krk jako čáp dozadu a strká do vás čumáčkem. To je nejšťastnější,“ popisuje majitelka Ajdinčinu vášnivost.

Fenka si ale vysloužila i přezdívku. Doma jí říkají »Luxík«. Není totiž nic, co by ochotně nezbaštila. Volné chvíle si užívá i s novým psím kamarádem Ferdou. Je také jezevčík a asi stejně starý. „Neperou se, ale ona to vede,“ dodává paní Jitka.

Celé léto prý na Ajdinku s Ferdou čekají také dlouhé procházky po lese. „Věříme. že se má u nás dobře. Všem, kteří uvažují o pejskovi z útulku, ho jen doporučujeme. Jsou to opravdu vděční a výborní kamarádi,“ míní paní Jitka.

Mikina potřebuje hodně lásky!

Nového pána a novou důvěru v lidi hledá kříženka belgického ovčáka Mikina. Je jí jen 1,5 roku, ale už má za sebou zřejmě dost zlého.

Mikinka je velice hodná, ale trochu bojácná. Něco špatného od lidí zažila možná i jako štěně. Ten, kdo ji opustil, k ní žádný vztah neměl. Přesto Mikina na lidi nezanevřela.

„Ráda běhá a nechá se mazlit. Potřebuje hodně lásky a trpělivosti. U zvířat trvá dlouho, než se podaří napravit to, co jiný člověk pokazil,“ říká spolumajitelka útulku Miluše Maskulanisová. U rodinného domu bude Mikina nejšťastnější. S

vému pánovi rozhodně nebude dělat ostudu ani svým zevnějškem. Je velice pěkně zbarvená.

Mikina čeká v útulku v Řepnici u Libochovan na Litoměřicku. Volejte 602 893 442.

Mikina čeká v útulku v Řepnici u Libochovan na Litoměřicku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.