Dana Medřická (†63) - Našli jsme Španěla, kterého si vzala | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dana Medřická (†63) - Našli jsme Španěla, kterého si vzala

Dana Medřická
Dana Medřická  (: archiv)

PRAHA/MADRID – Utajená svatba populární herečky Dany Medřické (†63) s exotickým Španělem Artemiem Preciosem Ugartem vyvolala 7.11. 1981 vlnu údivu. Kdyby v tu dobu vycházely bulvární deníky, Dana a okolnosti jejich seznámení by se zřejmě staly hlavní událostí titulních stránek.

On ještě žije!

Po pouhém roce a půl však Medřická náhle umírá na infarkt, a s milovaným druhým manželem se ani nestihne rozloučit. Co se po její smrti stalo s Artemiem? Deník Aha! ho našel! Stále žije a bydlí ve svém rodném Madridu, kde ho navštěvuje syn Medřické Václav Vydra (50) a společně u prosluněného vína na všemi milovanou herečku vzpomínají!

Dana Medřická snad nikdy nezemřela. Alespoň do té doby, dokud se budou vysílat seriály My všichni školou povinní, Taková normální rodinka či Nemocnice na kraji města, kde hrála svéráznou doktorku Fastovou, bude mezi námi. Kdo však stále žije i v našem pozemském světě, je její druhý manžel Španěl Artemio! „Artemio žije v Madridu a Vašek za ním tak jednou za rok létá na návštěvu, vždycky se měli moc rádi,“ prozradila deníku Aha! první snacha Dany Medřické, herečka Dana Homolová (52). „Už je mu hodně přes osmdesát. Naposledy mi Vašek říkal, že je to už vetchý, ale pořád velmi vitální stařík!“ dodává Homolová, která se s Daniným synem Václavem Vydrou rozvedla v roce 1983.

Dana Medřická se s Artemiem seznámila ještě v době, kdy byl živ její první manžel, Václav Vydra starší. Také Artemio byl v tu dobu ženatý, přesto mezi herečkou a španělským rozhlasovým korespondentem vzniklo velké přátelství. Osud však zasáhl, a oba přibližně ve stejné době ovdověli, nejdřív Dana, pak Artemio. „Následoval rok dlouhých telefonických rozhovorů na lince Praha – Madrid,“ vzpomíná Václav Vydra. „Další prázdniny jsme už společně strávili ve Španělsku a další rok byla svatba. Rok a půl na to odvážím mámu do nemocnice s infarktem. Volám Artemiovi, ten přijíždí za tři dny – ale pozdě,“ píše Vydra v knize o své mamince. Medřické prý její infarkt přivodilo oznámení Národního divadla, že nedostane roli v připravovaném dramatu Matka podle románu Karla Čapka. Životní křivdou připravená o vysněnou roli Dana Medřická ráno 21. 1. 1983 umírá....

18.9.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.