Děvčátko zabila branka na hřišti: Učitelka do vězení nepůjde! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Děvčátko zabila branka na hřišti: Učitelka do vězení nepůjde!

Děvčátko (†6) zabila branka na hřišti
Děvčátko (†6) zabila branka na hřišti (ČTK – Luboš Pavlíček, ara)

Učitelka z mateřské školy v Dolní Cerekvi Alena Hašková si včera u jihlavského soudu oddychla.

Podle verdiktu soudu v roce 2009 nezavinila smrt holčičky (†6), na kterou na hřišti spadla branka a na místě ji zabila. Učitelce přitom původně hrozilo až pět let vězení.

K neštěstí došlo ve chvíli, kdy byla Hašková s dětmi na vycházce. Na jedné z branek v areálu byl přivázán provaz, za který údajně někdo zatáhl ve chvíli, kdy dívka procházela kolem. Těžká branka na ni spadla a děvčátku už nikdo nemohl pomoci. Hašková u soudu loni v říjnu dostala roční podmínku. Proti verdiktu se odvolala a soud ji včera osvobodil.

„Je to tragédie i teď, necítím z toho žádné uspokojení, protože smrt je prostě smrt,“ řekla včera s pláčem.  Hřiště podle ní nebylo dostatečně zabezpečeno. To potvrdil i soudní znalec, z jehož šetření vyplynulo, že branka  neodpovídala předepsaným normám. Na podporu učitelky také lidé v Dolní Cerekvi podepisovali petici. Nelíbilo se jim, že vina za tragédii se připisovala pouze jí.

Alena Hašková

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.