6 tramvajáků u výslechu: Nepomohli nemocné ženě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

6 tramvajáků u výslechu: Nepomohli nemocné ženě

Fotografie
Fotografie (internal)

Lhostejnost nemá hranic! Když Libuše Štěpánková (68) z Prahy vyjela na Štědrý den koupit víno k večeři, netušila, že se její život od základů změní.

Kvůli nádoru na mozku se jí udělalo špatně a na konečné tramvaje upadla na ledovou zem, kde v bezvědomí ležela dlouhé minuty. Nepomohli ani řidiči tramvaje, kteří projížděli kolem. Teď je začala vyslýchat policie!

Štěpánkovou si tehdy zřejmě kvůli rozbité láhvi vína a oblečení umazanému od pádu spletli s opilou bezdomovkyní. Nikdo jí nepomohl. Když ji rodina na konečné tramvaje našla, putovala důchodkyně ve vážném stavu do nemocnice. Tam lékaři kromě otoku mozku objevili i zhoubný nádor!

„Nádor, o němž jsme nevěděli, zřejmě způsobil, že se sestře udělalo zle, ztratila orientaci, nedokázala souvisle mluvit a nakonec za nejasných okolností skončila na ulici, kde ležela potlučená, podchlazená a v bezvědomí,“ vysvětlila Vlasta Jaklová, sestra paní Libuše.

Rodina zraněné ženy se snad nakonec dočká zadostiučinění. „Případ vyšetřujeme v součinnosti s pražským dopravním podnikem. Prověřujeme šest řidičů tramvaje, kteří jsou zváni k podáni vysvětlení,“ popsal situaci mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Ženě to ale zdraví nevrátí. Minulý týden se podrobila operaci mozku. Nádor byl odstraněn, zdravotní stav však zůstává vážný. „Leží na jednotce intenzivní péče. Jeden den s námi mluvila a od té doby ne. Vypadá velmi špatně. Moje sestra žila poctivě celý život a vychovala pět dětí. Tři vlastní a dvě si vzala z dětského domova. Tohle si nezasloužila,“ dodala Jaklová.

835099:gallery:true:true

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.