Po stopách Četnických humoresek a míst ze zítřejšího dílu Svatba! Kasárna četníků zbourali! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Po stopách Četnických humoresek a míst ze zítřejšího dílu Svatba! Kasárna četníků zbourali!

Tomáš Töpfer
Tomáš Töpfer (Aha! – Martin Pekárek, ČT, ara)

Přestože se seriál Četnické humoresky reprízoval už několikrát, stále si drží obrovskou sledovanost.

V pondělí večer je jednoznačným televizním trhákem, který s velkým přehledem válcuje i reality show vysílanou ve stejný čas. Seriál má tři série, každou po třinácti epizodách.

Zítřejší díl Svatba je přes romantický název jedním z nejnapínavějších. Nedělní Aha! se vydalo po místech, kde se Svatba natáčela...

O CO JDE V DÍLE SVATBA?

Sympatický psovod Toníček se konečně dočkal. Matka jeho milované Andělky dala svolení a chystá se svatba. Taková ta pravá venkovská, se spoustou hostů i jídla. Ženich s nevěstou jsou v sedmém nebi. A vůbec se nenechají zneklidňovat nejen pátráním po ukradeném falešném chrupu ještě fešné, i když postarší vdovy Zaoralové, ani tím, že v okolí řádí nebezpečný zločinec, který má už na svědomí několik lidských životů.

Jak se ukáže, je tento pomstou posedlý maniak jeden z nejhorších případů, s nímž měla četnická pátrací stanice doposud co dělat. Dokonce Arazím unikne dík šťastné náhodě při nočním návratu od slečny Ludmily skoro jisté smrti. Bohužel, jeden z jeho četníků se nakonec přece jen stane tragickou obětí svého povolání i zločinné posedlosti. A shodou okolností je to právě Toníček, který se měl ženit.

10 NEJ ZAJÍMAVOSTÍ

V první sérii se objevilo 313 herců, především z moravských divadel.

Cestou z natáčení z Brna do Prahy se auto, kde seděli Tomáš Töpfer, Ivan Trojan a Jiří Pecha, na dálnici vybouralo. Na ledu dostalo smyk a dvakrát vrazilo do svodidel. Naštěstí se nikomu nic vážného nestalo, odneslo to jen auto. Jiří Pecha měl ten večer hrát v Divadle v Celetné, Ivan Trojan v Divadle na Vinohradech a Tomáš Töpfer v Divadle na Fidlovačce. V ten den pravděpodobně padl rekord, protože ani jeden z nich nestihl své představení, a hned tři divadla v Praze tak nehrála.

O obsazení hlavní role praporčíka Arazíma dlouho nebylo jasno. Tomáš Töpfer měl dva roky na rozmyšlenou. Odrazoval ho fakt, že by to byl velký zásah do jeho života, navíc v té době měl se svým bratrem restauraci a seriál se natáčel až v Brně. „Nakonec ale rozhodlo to, že v té době byl hodně sledovaný a divácky úspěšný Život na zámku. A já nechtěl v očích diváků zemřít jako doživotní doktor Král,“ vysvětlil v jednom z rozhovorů herec.

Aby herci z Prahy nemuseli do Brna dojíždět každý den, televize jim v Brně pronajala byty.

Ze známějších umělců se v epizodních rolích představili například:  Jiřina Bohdalová, Pavel Zedníček, Marián Labuda, Marek Vašut, Simona Stašová, Svatopluk Skopal, Jiří Krampol či Hana Maciuchová.

Dobový kolorit obstarává 3000 komparsistů, 6500 kostýmů, 120 motorových vozidel, několik vlaků, 25 000 rekvizit.

Kromě četnické stanice bylo vše natáčeno mimo studio.

Bratra květinářky Ludmily (Alena Antalová) McGregora hrál Ivan Gvera, původem Čech, žijící v USA. V seriálu tedy hrál v podstatě sám sebe.

Četnické humoresky byly debutem pro Terezu Kostkovou, která se zároveň poprvé před kamerou potkala se svým otcem Petrem Kostkou.

Seriál se natáčel i na území Zakarpatské Ukrajiny.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.