Organizoval falešnou sbírku na Aničku! Byl to malý kluk! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Organizoval falešnou sbírku na Aničku! Byl to malý kluk!

Fotografie
Fotografie (internal)

V říjnu minulého roku šokovala veřejnost informace, že si podvodník na internetu založil falešnou sbírku a lákal peníze z lidí, kteří chtěli pomoci rodičům ztracené Aničky Janatkové (9).

Policie pachatele vypátrala a přišel šok. Je to malý kluk! »Policie chce ukončit pátrání. Aniččini rodiče pořádají sbírku na další hledání malé Aničky – Podpořte je i vy. Pošlete SMS« psal na internetu uživatel vystupující pod jménem Pavel Vrtal. To se ale přepočítal.

Pražští policisté zjistili počítačovou adresu autora inzerátu. „Nejprve jsme věc šetřili jako podezření ze spáchání trestného činu, později to ale překvalifikovali na přestupek,“ řekl  mluvčí policie v Prostějově Petr Weisgärber.

Navíc když pachatele policisté odhalili, museli případ úplně odložit. Podvodníkovi totiž nebylo ani patnáct let. Za SMS v hodnotě 80 korun, které by mu důvěřiví lidé posílali, měl v plánu kupovat zboží v internetové aukci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.