Rodiče týraného Dominika - Trest za mučení syna: Jen 6 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rodiče týraného Dominika - Trest za mučení syna: Jen 6 let!

Podvyživený Dominik (8) vážil při výšce 102 cm jen 13,5 kilogramu, což odpovídá  váze tříletého dítěte...
Podvyživený Dominik (8) vážil při výšce 102 cm jen 13,5 kilogramu, což odpovídá váze tříletého dítěte... (PČR, ara)

Vlastního syna sadisticky bili a mučili. Hlady ho utrápili málem k smrti.

A za to soud nyní krkavčím rodičům malého Dominika (8) z Brna vyměřil trest, který veřejnost pobouří svou mírností: matka Lucie D. má strávit ve vězení šest let, otec Jiří D. o půl roku déle...

Oba přitom byli za týrání souzeni již před deseti lety, kdy vyvázli s podmínkou! I proto se proti verdiktu, který mohl znít až na osm let, státní zástupkyně na místě odvolala.

Podrobnosti, které se u soudu probíraly, jsou tak hrozivé, že líčení muselo probíhat s částečným vyloučením veřejnosti. Jisté však je, že týraný chlapec vážil pouhých 13,5 kg, což odpovídá hmotnosti tříletého dítěte. Kromě trápení hladem prožil Dominik i další muka – rodiče mu dávali připínáčky do bot a nutili ho v nich hodiny běhat, bili ho...

Otřesné okolnosti případu vyšetřovatelům líčili i Dominikovi sourozenci. A nebrali si servítky. „Máma s tátou jsou blbci! Udělali si tolik dětí, a pak se o ně nedokážou postarat!“ prohlásil ve své výpovědi Dominikův bratr Michal D. (14).

„Když mu lepili na nohy připínáčky, už při tom lepení řval. Na každou patu mu přesto přilepili tři a on pak chodil po špičkách a brečel,“ líčil ve výpovědi čtené státní zástupkyní.

Ostatní děti prý krkavčí rodiče hladem nemučili. V Dominikově případě hrálo roli nejspíš to, že byl nechtěným dítětem, a navíc údajně trpí hyperaktivitou.

Trestnímu oznámení čelí i sociální pracovnice Lea Petříčková (57), která o Dominikově situaci dlouhodobě věděla, avšak nijak nezasáhla. O týrání přitom informovali příbuzní, sousedé, učitelé i lékaři.

Do tohoto stavu přivedli malého Dominika (8) vlastní rodiče! A soud k nim byl ještě shovívavý!

Přečtěte si
michalzdychal
30. 4. 2012 • 13:39

http://www.petice24.com/signatures/stopnasilinadetech/

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.