Nejlepší klobása v Česku: Přidává se do ní i vývar! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nejlepší klobása v Česku: Přidává se do ní i vývar!

Odborná porota měla co ochutnávat.
Odborná porota měla co ochutnávat. (Pro Aha – Vendula Juřicová)

Správný Valach se nepozná jenom podle slivovice. Musí umět udělat také pořádnou klobásu!

O tu vůbec nejlepší v celé zemi se o víkendu soutěžilo během masopustu ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. Do nejužšího výběru se ze stovek produktů dostalo 24 nejlepších vzorků. Na Valašsku se v domácnostech běžně nabízí na stůl klobásky ze skopového, drůbežího, králičího i zvěřinového masa. Tentokrát ale bodovala skvěle ochucená klasika!

„Nejlepší klobásu dělají podle odborné poroty z vepřového masa v jedné z firem v Hustopečích nad Bečvou,“ prozradila organizátorka akce Vendula Juřicová. A Aha! se dokonce podařilo získat recept vítěze!

Recept na vítěznou klobásu:

Suroviny: 1 kg vepřové plece, 500 gramů vepřového boku, hovězí vývar, vepřová střeva,sůl, pepř, kmín, majoránka, česnek a nové koření.

Postup: Vepřové nakrájíme na drobné kostičky, bůček pomeleme, vytvoříme směs s vývarem a necháme odležet dvě hodiny. Směs plníme do střev a udíme 2 až 10 hodin. Čím déle klobásky udíme, tím jsou tmavší a voňavější.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.