Nejlepší klobása v Česku: Přidává se do ní i vývar!
Správný Valach se nepozná jenom podle slivovice. Musí umět udělat také pořádnou klobásu!
O tu vůbec nejlepší v celé zemi se o víkendu soutěžilo během masopustu ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. Do nejužšího výběru se ze stovek produktů dostalo 24 nejlepších vzorků. Na Valašsku se v domácnostech běžně nabízí na stůl klobásky ze skopového, drůbežího, králičího i zvěřinového masa. Tentokrát ale bodovala skvěle ochucená klasika!
„Nejlepší klobásu dělají podle odborné poroty z vepřového masa v jedné z firem v Hustopečích nad Bečvou,“ prozradila organizátorka akce Vendula Juřicová. A Aha! se dokonce podařilo získat recept vítěze!
Recept na vítěznou klobásu:
Suroviny: 1 kg vepřové plece, 500 gramů vepřového boku, hovězí vývar, vepřová střeva,sůl, pepř, kmín, majoránka, česnek a nové koření.
Postup: Vepřové nakrájíme na drobné kostičky, bůček pomeleme, vytvoříme směs s vývarem a necháme odležet dvě hodiny. Směs plníme do střev a udíme 2 až 10 hodin. Čím déle klobásky udíme, tím jsou tmavší a voňavější.