Nejhorší zločinecké organizace celého světa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nejhorší zločinecké organizace celého světa!

Fotografie
Fotografie (internal)

Organizovaný zločin! Tohle slovní spojení slýcháme denně. Víme ale, co znamená?

Kde bují organizovaný zločin nejvíc? A která mafiánská organizace vydělává nejvíc? Připravili jsme pro vás přehled patnácti nejvýznamnějších zločineckých organizací světa včetně jejich působnosti a míst, kde jsou nejaktivnější...

Mexické kartely

Několik drogových kartelů se živí především pašováním kolumbijského kokainu do USA. Jednotlivé kartely vedou válku mezi sebou i s mexickou vládou. Mají nejmodernější techniku i zbraně a jejich šéfové se topí v neuvěřitelném luxusu.

Pomáhá jim obrovská korupce i velká brutalita, se kterou likvidují protivníky. V některých menších městech vyvraždili, nebo vyhnali celé policejní oddělení. Za posledních 5 let zemřelo při těchto bojích více než 35 000 lidí.

Kolumbijský kartel Norte del Valle

Tento kartel se živí především výrobou a pašováním kokainu. Několik jeho šéfů bylo v posledních letech pochytáno, kartelu to prý příliš neublížilo.

Cosa Nostra

Cosa Nostra je sicilská mafi e operující na území USA. Má dlouhou tradici, živí se výpalným, praním špinavých peněz, prodejem drog, prostitucí a v posledních letech i počítačovou kriminalitou atd.

Ruská mafie

Ruská mafie (přesněji ruský organizovaný zločin) má roční obrat asi 200 miliard dolarů. Počítají se sem i gangy z postsovětských republik – Čečenci, Dagestánci, Ukrajinci atd. Živí se prakticky všemi existujícími nelegálními obchody, hlavně drogami, zbraněmi, kuplířstvím atd. Navíc je ruská státní správa doslova prolezlá lidmi mafie, a proto je boj s ní prakticky nemožný.

Nigerijské zločinecké organizace

Jejich specialitou jsou bankovní podvody a vysávají i Čechy. Vzpomeňte na případy, kdy Češi dostali nevyžádané emaily z Nigérie s příslibem malé investice do ropného průmyslu a následných velkých zisků. Do sítě se chytil i mělnický lékař Jiří Pasovský, kterého nigerijští podvodníci připravili o celý majetek. Ze zoufalství pak v Praze v roce 2003 zastřelil nigerijského diplomata.

Kambodžský organizovaný zločin

Nejde o jednotnou organizaci. Hlavním zájmem kambodžského organizovaného zločinu jsou nevěstince, zneužívání žen pro prostituci a organizování sexu pro turisty.

Albánská mafie

Albánská mafie je podle odborníků jednou z největších zločineckých organizací světa. Je proslulá bezohledností a brutalitou. Živí se pašováním heroinu, zbraní a cigaret. Je světovou jedničkou v prostituci, ke které nutí tisíce žen. Pokud neposlechnou, jsou nemilosrdně popraveny.

Italská mafie

Jedna z nejstarších zločineckých organizací na světě především pašuje a prodává drogy a zbraně. Kromě toho pere špinavé peníze, obchoduje s bílým masem, ale vydělává například i na nelegálních skládkách nebezpečného odpadu.

Izraelská mafie

Jedná se spíše o několik skupin bez výrazné hierarchie. Pracují v ní hlavně Arabové a ruští Židé žijící v Izraeli. Je jednou z největších světových obchodníků s drogou extáze.

Heijin

Tato organizace vznikla na Tchajwanu a původně šlo o gangy mladistvích výtržníků, kteří se živili drobnou kriminalitou a obchodem s drogami. Současný Heijin se účastní především globálních finančních obchodů pod hlavičkami různých finančních institucí.

Red Wa

Red Wa byla původně součástí polovojenských milicí jedné barmské politické strany. Postupem času se vyvinula ve zločineckou organizaci obchodující hlavně s metamfetaminem a heroinem.

Triády

Tato známá zločinecká organizace původně vznikla v Hongkongu. Nyní je rozlezlá po celé Číně, Malajsii, Singapuru a operuje i ve Velké Británii a USA. Je pověstná svou přísnou hierarchií, dokonalou organizační strukturou a velkou brutalitou. Živí se prakticky všemi obory zločinné činnosti.

Filipínský organizovaný zločin

Hlavním zaměřením filipínských zločineckých gangů je především organizování prostituce a obchod s bílým masem.

Jao Pho

Zločinecká organizace Číňanů trvale žijících v Thajsku se specializuje na organizaci legálních obchodů, které mají zakrýt nelegální praktiky. Snaží se o infiltraci policie, armády a politiky.

Jakuza

Jedna z nejslavnějších zločineckých organizací světa byla založena kvůli pomoci a ochraně obyčejných lidí proti vládnoucí elitě. Živí se všemožnými zločiny, hlavně obchodem s drogami, organizací nelegálních sázek a černým obchodem. Má přísnou hierarchii, která od členů vyžaduje absolutní poslušnost podle samurajského kodexu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.