OTŘESNÉ! Další případ týrání dítěte, který vhání do očí slzy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

OTŘESNÉ! Další případ týrání dítěte, který vhání do očí slzy

Když Drahušku přivedla babička do Klokánku, měla dívenka tvář samou modřinu.
Když Drahušku přivedla babička do Klokánku, měla dívenka tvář samou modřinu. (pro Aha! – MIŽU)

Je to jen pár týdnů, co celé Česko pohoršil případ týraného Dominika (7) z Brna, a už je tu další děsivý případ nelidské krutosti.

Drahuška (6) ze středních Čech žila v pěstounské péči u své babičky, kde ji dlouhé měsíce, možná roky, mučili vlastní strýcové! Musela chodit po žhavém uhlí i stát bosa ve sněhu a na mrazu, takže jí kvůli omrzlinám hrozila amputace obou nožiček! Fotky jejího zuboženého tělíčka doslova vhánějí slzy do očí – obličej jedna modřina, trup jizva vedle jizvy od šílených ran klackem přes záda... Ano, i toho jsou lidské hyeny schopny!

Na otřesný případ se přišlo v lednu. Tehdy babička odvedla svou vnučku do Klokánku, zařízení pro děti v nouzi, a tvrdila, že zlobí a už si s ní neví rady. Lékařka při prohlídce ale nevěřila svým očím! Na těle malé Drahušky našla jizvy, škrábance, boláky, omrzliny i popáleniny a ihned ji nechala převézt do nemocnice, kde dokonce dlouho váhali, zda nebude nutné dívence omrzlé nožičky amputovat!Až po 14 dnech intenzivní péče se podařilo dívence končetiny zachránit.

Omrzliny měla mít Drahuška právě od dlouhého nuceného stání na sněhu. To ale její matka popírá. „Netopil nám kotel, tak byla zima, no! To je toho! Omrzliny přece nejsou nic k řešení,“ vysvětlovala Aha! matka dívenky, která žije spolu s Drahuščinou babičkou a svými bratry v jedné domácnosti.

Ani to ale nebylo vše! „Zdravotní sestry, které děvčátko v nemocnici ošetřovaly, potvrdily, že nikdy neviděly šestileté dítě s tak mohutnými svaly na ramenou a rukou. Holčička doma musela tahat uhlí ke kotli i odhazovat sníh,“ vysvětlila Leona Koutenská, vedoucí Klokánku v Hostivici u Prahy. Podle našich zjištění navíc holčička nedostávala ani dostatek jídla – kvůli tomu je o hlavu menší než její vrstevníci.

Nyní už je Drahuška v Klokánku, chodí do školky a daří se jí lépe. „Zprvu se ale neustále bála, že si pro ni někdo z rodiny přijde, vyděšeným pohledem visela na dveřích, měla noční můry,“ uvedla Koutenská. „V současné době je zdravotně stabilizovaná a i její psychická kondice je už v pořádku,“ vysvětlila Koutenská.

Případ šokoval i ředitelku nadace Naše dítě, pod kterou Klokánek spadá, Marii Vodičkovou. „Holčička byla v pěstounské péči, kde má být pod dohledem sociální pracovnice. Nevím, jak se mohlo stát, že si týrání nevšimla,“ zlobí se Vodičková. Deník Aha! proto kontaktoval referentku oddělení sociálně právní ochrany dětí v Černošicích Jaroslavu Krčilovou, pod niž podle našich informací případ spadá a která na týrání měla upozornit. Ta nám ale vysvětlení nepodala.„Nemohu k tomu nic říci, obraťte se na mou vedoucí. Teď je na jednání,“ sdělila stroze Krčilová.

Konkrétnější nechce být ani policie. Případ se nyní prošetřuje, žádné závěry v průběhu vyšetřování zatím nebudeme sdělovat,“  dodala mluvčí policie Markéta Johnová.

I tyto děti stihl podobně krutý osud...

  • Kauza Kuřim
    Otřesný případ z května 2007. Tehdy 7letého Ondřeje a jeho 9letého bratra Jakuba týrala jejich matka Klára Mauerová, její sestra a další příbuzní a známí. Děti musely ležet nahé a o hladu v komoře, byly páleny cigaretami, topeny v sudu... Šest tyranů vyfasovalo celkem 43 let vězení a chlapce vychovává otec.
  • Málem ji upálil
    Petrušku (6) jako miminko týral její vlastní otec, který holčičku pravidelně nechával samotnou doma v postýlce jen s uvázaným psem. Jednoho dne dal do trouby péct kuře a odešel do hospody. V bytě ale vypukl požár a nebýt včasného zásahu sousedů, dívenka by uhořela. Dnes už je naštěstí u adoptivních rodičů.
  • Zvrhlí rodiče
    Lubomír a Květa Dunkovi z Duchcova na Teplicku byli loni odsouzeni na 2,5 roku do basy za to, že své tři děti zavírali do komory bez oken plné odpadků, kde byly dlouhé hodiny promočené, mezi zvratky a výkaly. Když spolu měli manželé sex, musely se na to jejich děti dívat.
  • Kauza Dominik
    Otřesný případ ubohého Dominika (7), který byl rodiči Jiřím (32) a Lucií (32) surově trestán, šetří v těchto dnech policie. Dominik byl nechtěné dítě. Rodiče ho bili, do bot mu dávali připínáčky, trápili ho hlady. Dítě bylo vyhublé na kost a málem zemřelo na podvýživu.


Přečtěte si
eremita
23. 2. 2011 • 22:05

 Tahle asociální rodina je naprosto mimo normu. Vyznává jiné životní hodnoty, přežívá tak trochu na úkor možností, daných státem. Těžko si svoji vinu jsou schopni uvědomit. Že si ale špatného stavu holčičky nepovšimli odborníci, je zarážející. Sociálka selhala totálně - o "kvalitách" pěstounů netušila nic nebo je tolerovala či schvalovala?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.