Liška trpěla v pasti! Nakonec přišla o nohu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Liška trpěla v pasti! Nakonec přišla o nohu!

Zvíře se chytilo do nebezpečné a zároveň zakázané pasti.
Zvíře se chytilo do nebezpečné a zároveň zakázané pasti. (Pro Aha! – Hana Makoňová)

Brutální a nelidský čin pytláků! Jinak se snad ani nedá popsat hrůza, kterou uviděli lidé procházející kolem tenisových kurtů na okraji Plzně.

Do zakázané pasti, tzv. želez, se tady chytila liška a zmítala se v obrovských bolestech! Svědkové okamžitě kontaktovali strážníky a ti zavolali ochránce přírody.

Liška se totiž chytila do takzvané čelisťové pasti jednou tlapkou. Záchranáři ji proto museli chvíli pronásledovat a pak opatrně chytit do podběráku. „Na stanici jsme nohu ze želez vyndali a ránu ošetřili,“ řekl Karel Makoň ze záchranné stanice živočichů.

Liška sice o packu přišla, dostala ale antibiotika a ochranáři už ji vypustili zpět do přírody. Policisté mluví o obrovském štěstí. Do pasti, kterou u nás zakazuje zákon na ochranu zvířat, se mohlo chytit i malé dítě...

Přečtěte si
moncicacka
23. 2. 2011 • 01:11

Já v tom tedy "obrovské štěstí" nevidím, že se liška chytila do pasti, trpěla strašnými bolestmi a nakonec přišla o tlapku...

cherrie8
22. 2. 2011 • 13:21

Tak tohle je opravdu vrchol idiotismu. Kdyby železo objevily děcka a některé do pasti strčilo ruku, tak si ten idiot co tam dal tu past, může poděkovat, že zničil děcku plnohodnotný život. Lištičky je mně opravdu líto, musela si vytrpět své, zachráncům samozřejmě za záchranu a její ošetření patří velký dk, ale nevím jestli to byl dobrý nápad pustit zpět do přírody handicapovanou lišku. Nebude schopna lovit a zahyne hlady.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.