Lékařka za Engela nenastoupí: Bojí se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Lékařka za Engela nenastoupí: Bojí se!

Martin Engel
Martin Engel (ČTK)

Lékařka, která měla do vinohradské nemocnice nastoupit na místo odborářského předáka Martina Engela, si to rozmyslela. Má strach kvůli atmosféře mezi lékaři.

Rentgenolog a odborář Martin Engel podal výpověď v rámci akce Děkujeme, odcházíme. Když se odborům pod jeho vedením podařilo vymoci pro lékaře více peněz, chce se vrátit. Jenže Fakultní nemocnice Královské Vinohrady ho odmítá zpátky přijmout.

Na jeho místo vypsala výběrové řízení a obsadila ho. I když lékařka, která vyhrála, nakonec nenastoupí, ředitel nemocnice Marek Zeman Engela zpátky nechce. „Na to místo jsme rozpracovali dva smluvní vztahy. Byli jsme v kritické situaci, rentgen je důležitý, proto jsme podali víc inzerátů,“ upřesnil pro idnes.cz Zeman. Šéf Českomoravského odborového svazu Jaroslav

Zavadil míní, že lékaři by měli znovu podat výpovědi, pokud vinohradská nemocnice nevezme Engela zpátky do práce. Stínový ministr zdravotnictví David Rath (ČSSD) vyzval ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09), aby »okamžitě zasáhl«. Měl by podle něj zjednat ve vinohradské nemocnici, kterou jako fakultní přímo řídí stát, pořádek tak, aby dohoda odborů a ministerstva nebyla zpochybněna.

Mluvčí ministerstva zdravotnictví Vlastimil Sršeň ale tvrdí, že smlouva mezi odboráři a ministerstvem jasně uvádí, že to není možné garantovat návrat tehdy, jeli místo už obsazeno.

Přečtěte si
oldedek
22. 2. 2011 • 10:11

Ten primitivní Zavadil je pro naší republiku přínosem - jak může "rozšťourává" lidi a jeho heslo - Čím hůř, tím líp - naplňuje od rána - kdy si to jeho odborářské břicho naplní labutíma krkama až do pozdní noci ... Rukama by si určitě 65 000 Kč měsíčně nevydělal !!!

monika.duha
20. 2. 2011 • 23:08

Nemocnice postupuje správně , rentgen využívají všechna oddělení ,je jasné že ředitel sháněl náhradu , .Proč nejdou do Německa ,které tak vychvalovaly? berou si lidi jako rukojmí , ředitele nechávají ve štychu a ted čekají že je veme s otevřenou náručí zpět? Nevím proč by je musely vzít zpět ,jak k tomu přijdou Ti lékaři ,kteří podepsaly smlouvu ,že nastoupí ,takové keci ,že je musí vzít zpět? Museli s tím počítat že si najdou náhradu za ně , jak je vidět jsou postradatelný .Rát at si dělá pořádek u sebe a neplete se do toho .Ti ředitelé co nepodlehnou vyhrožování si zaslouží dík ,že sehnaly náhradu a nenechaly pacienty na holičkách

212809
20. 2. 2011 • 19:04

Souhlas a navíc díky svému "odborářskému" pobuřování a vyhrožování na svém pracovišti stejně nebyli, takže obsazení těchto postů skutečně odpovědnými lékaři je namístě.

montevideo
20. 2. 2011 • 18:36

Ty 2 lidské zrůdy Voleman a Engel vyhrožují pacientům smrtí, zástupcům ministerstva fyzickým násilím a už se jich bojí i jejich kolegyně. Není divu, že jejich výpověď je pro nemocnici úlevou.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.