Olympiáda v Praze? Šance je mizivá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Olympiáda v Praze? Šance je mizivá!

PRAHA – Praha by neměla rezignovat na myšlenku pořádání olympijských her v roce 2016! Řekl to prezident Mezinárodního olympijského výboru Jacques Rogge. Podle něj se město má o kandidaturu snažit.


„Z taktických důvodů bych doporučil podat přihlášku už pro rok 2016, i když je šance na úspěch mizivá,“ řekl Jacques Rogge. Jako rozhodující zmínil, že nezáleží na velikosti města, ale na tom, zda má rozvinutou infrastrukturu.

Ano!

Milan Jirásek, předseda Českého olympijského výboru

„Jsem pro to, aby se olympiáda konala v Praze. Samozřejmě s podporou obyvatel České republiky, kteří by se měli ke konání her vyjádřit třeba prostřednictvím referenda. Metropole má na to uspořádat hry. Městu přinese taková akce věhlas, turistický ruch a také finance od investorů. Navíc se díky olympiádě stihne dobudovat dopravní a sportovní infrastruktura.“

Ne!

Michael Hvížďala, pražský zastupitel a kandidát do Senátu

„Je nezbytné, aby o této obrovské akci rozhodli především Pražané, a ne pouze politici od stolu. Město i stát jsou velmi zadluženy. Na pořádání takové akce nebudeme mít peníze. Navíc těžko budeme konkurovat metropolím, kde veškerá infrastruktura od hotelů přes dopravu až po sportoviště je již vytvořena a konají se tam rozličné světové šampionáty.


Autor: (zr, eis)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.