Místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová (VV): Chodí jako modelka, ale... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová (VV): Chodí jako modelka, ale...

Kateřina Klasnová už sedm měsíců po svatbě nenosí snubní prestýnek.
Kateřina Klasnová už sedm měsíců po svatbě nenosí snubní prestýnek. (Aha! – Karel Kopáč)

Místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová (33, VV) je teprve sedm měsíců vdaná za ministra dopravy Víta Bártu (37, VV), už ale nenosí snubní prstýnek.

Alespoň včera ho při předávání šeku domovu důchodců v Mníšku pod Brdy, kam přijela luxusně oblečena, neměla. Jak později přiznala, s manželem se vidí jen o víkendech. Že by manželská krize?

Červená propínací halenka značky Lacoste, vypasované džíny, černé kozačky s kožíškem, černá prošívaná bunda, červená kabelka, v podpaží šek na dvacet tisíc korun, ale snubní prstýnek nikde. Tak včera dopoledne vystoupila ze svého černého vozu Mini Cooper.

Po uvítání se s ředitelem domova Janem Danielem odpovídala na dotazy seniorů. „K modelingu vztah nemám, ani mě to nikdy nelákalo,“ odpověděla na otázku, Kateřina Klasnová:Chodí jako modelka, ale...Nenosí snubní prstýnek!Foto Aha! – Karel KopáčRomský aktivista Václav Zástěrazda spíš než političkou nechtěla být modelkou.

A aby to důchodce nezajímalo! Oblečení a doplňky, ve kterých Klasnová přijela, vyšly bezmála na tolik, jako její šek, na který ušetřila z poslaneckých náhrad. Tedy 20 tisíc! „Peníze použijeme na madla pro seniory a do našeho fondu,“ doplnil ředitel.

Kateřina Klasnová: Šetřím tím, že jezdím vlastním autem

Místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová předala včera dvacet tisíc ze svých poslaneckých náhrad domovu důchodců v Mníšku pod Brdy. Aha! pak řekla, jak dlouho šetřila a jaké náhrady bere.

Jak se dá z náhrad ušetřit?
„Cestuji vlastním autem, takže nespotřebované náhrady dávám na charitu.“

Za jak dlouho jste našetřila oněch dvacet tisíc korun?
„Dávám je každý měsíc. Vždy věnuji peníze některému domovu seniorů ve Středočeském kraji.“

Jak vysoké náhrady místopředsedkyně Sněmovny bere?
„Abych pravdu řekla, kolik mi dělají náhrady nyní, kdy jsou zdaněny, přesně nevím, musela bych se doma podívat do výplatní pásky. Pamatuji si, že do prosince to bylo zhruba kolem třiceti čtyř tisíc korun.“

Kolik na charitu přispívá váš manžel Vít Bárta?
„Každý měsíc dává poslanecký plat nadaci Chantal Poullain. On sice poslanecký plat nebere, ale od svého ministerského, který činí asi sto dvacet tisíc, odečte plat poslance, a ten pak dá na charitu. Přispívá i do našeho společného fondu strany a na různé další projekty.“



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.