Jiří Pechanz naletěl v autobazaru: Skládačka za 220 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Jiří Pechanz naletěl v autobazaru: Skládačka za 220 tisíc!

V autě musel nechat Jiří Pechanz vyměnit celý motor.
V autě musel nechat Jiří Pechanz vyměnit celý motor. (Aha! – Martin Pekárek)

Jiří Pechanz si koupil v autobazaru v Hradci Králové ojetou dodávku Volkswagen. Měla být v bezvadném stavu.

Jenže se ukázalo, že auto má řadu problémů, navíc o 55 tisíc km přetočený tachometr. Vše vyvrcholilo tím, že se za jízdy zcela zasekl motor...

Když Jiří Pechanz nechal nepojízdný vůz odtáhnout do opravny, zažil šok. Motor byl prý složen z různých částí a výrobní číslo navíc velmi neuměle přeraženo. „Auto bylo údajně uvedeno do provozu v roce 2003. Tak jak je možné, že je na motoru vyražen rok výroby 1997? Kdyby se nám motor zasekl na dálnici, mohli jsme být všichni mrtví,“ rozčiluje se Jiří Pechanz, který za vůz zaplatil 220 tisíc korun. Nakonec musel nechat zaseklý motor demontovat a nahradit jiným. Za to zaplatil v servisu dalších 52 tisíc.

Ačkoliv prý několikrát urgoval vyřízení své reklamace, autobazar vše odmítal. „Tvrdili mi, že si mám stěžovat u původního majitele vozu. Ale já jsem auto koupil od nich, takže je to jejich starost, aby bylo v pořádku,“ domnívá se Jiří Pechanz a dodává, že se cítí podvedený.

„K tomuto případu vám žádné vyjádření poskytnout nemůžu bez konzultace se svým nadřízeným, který je na dovolené,“ prohlásil reklamační technik autobazaru Milan Dlouhý.

Oslovený právník má ale jasno. „Většina autobazarů funguje jen jako zprostředkovatel. Vůz u nich sice stojí, ale patří stále původnímu majiteli. Jiná situace je, když bazar auto vykoupí a dále prodává,“ popisuje renomovaný pražský advokát Jan Černý. „V případě přeraženého čísla motoru bych doporučoval obrátit se i na policii. Může jít i o trestný čin,“ doplnil.

Přečtěte si
fousek22
19. 11. 2011 • 14:42

bych nikdy v takovym bazaru auto nekoupil. jedine v prodejne novych aut nebo ve velkym treba v Auto ESA. fotrik tam kupoval ford tranzit na zeleninu a vsechno v pohode. akoral jsme museli doplnit kapalinu v kompresoru chlazeni ale jinak super. predtim jsem byli kouknout na dve dodavky z anonce a to byl bes ze se to ani neda popsat. jedno mel vetnamec a druhy snad jelo 3x kolem sveta, velky bazary jsou v pohode

12893638
17. 2. 2011 • 17:58

Včes jsme do třech měsíců,auto reklamovali,a oni to zametli pod koberec,po mých doporučených dopisech přímo majiteli tohoto pochybného auto-bazaru a několika ředitelům,mi sdělily telefonicky a se smíchem"co že si od toho vlastně slibuji"! Tak že pokud máte mozek v hlavě a dobrou navigaci,tak se tomuto bazaru již z dálky vyhněte,jsou to nesolidní podnikatelé,kteří si dělají legraci ze svých zákazník a sprostě ho okrádají,já platím za to-to auto-5.000,- měsíčně,na Leasing,a dva měsíce jsem ho mněl vyřazené z provozu, jejich vinou a jim je to k smíchu!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.