Důsledek krize v Egyptě: Zájezdy zlevní o 20 procent! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Důsledek krize v Egyptě: Zájezdy zlevní o 20 procent!

Fotografie
Fotografie (internal)

Tři týdny krvavých demonstrací, tanky v ulicích letovisek a odstoupení prezidenta Husního Mubaraka.

Vypadá to, že drama v Egyptě skončilo a letecký provoz do Egypta bude obnoven od 19. února. Aha! je poslem ještě jedné dobré zprávy: dovolená by tam měla zlevnit!

„Cestovky totiž ještě před krizí zaručily leteckým společnostem i hotelům, že naplní jisté kapacity. A jestli to nedodrží, zaplatí tučné pokuty, takže je pro ně výhodnější zájezdy prodávat doslova za hubičku,“ řekl Aha! viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura s tím, se dají očekávat až dvacetiprocentní slevy!

Naopak u jiných destinací, jako je Chorvatsko, Španělsko, Řecko, Portugalsko apod., hrozí zvýšení cen! „Pokud by se totiž situace nezklidnila úplně a polovina evropských návštěvníků Egypta, což jsou víc než tři miliony lidí, by hledala dovolenou ve Středomoří, vylétly by ceny zájezdů, a navíc by nebyly k dostání takřka žádné last minute nabídky,“ varuje Okamura.

Přitom právě zájezdy na poslední chvíli tvoří téměř polovinu prodaných dovolených...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.