Berounka vyplavila ruku a pak i nohu... Je to Kříž?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Berounka vyplavila ruku a pak i nohu... Je to Kříž?!

V těchto místech na Berounce u Darové se noha zachytila.
V těchto místech na Berounce u Darové se noha zachytila. (ČTK – René Volfík)

Fotbalový boss a někdejší vlastník Viktorie Plzeň Miroslav Kříž (52), který beze stopy zmizel loni v květnu, je zřejmě po smrti!

Strašlivé tajemství začíná vydávat řeka Berounka na Plzeňsku. Lidská noha vyplavala na její hladinu 29. ledna. Vše navíc nasvědčuje tomu, že patří k mužské ruce, kterou řeka vydala 11. prosince v nedalekých Nadrybech. Podle informací Aha! by se mohlo jednat právě o Křížovy ostatky!

Lidskou dolní končetinu nalezl rybář se svou dcerou u přívozu v Darové na Plzeňsku. „Byl z toho v šoku. Na první pohled bylo jasné, oč jde,“ řekl včera Aha! místní muž. Před pár dny podle něj policisté na lodích a s vrtulníkem řeku znovu prohledávali. „Slyšel jsem, že jsou si jistí, že vědí, o koho jde. Předpokládají, že tělo bude rozřezané na pět částí,“ prozradil muž. Podle něj by ale musela být náhoda, aby v tomto terénu něco našli.

I místní začínají spekulovat o tom, že se jedná o Kříže, který měl na Plzeňsku několik firem a k místu, kde se končetiny objevily, měl velmi blízko. „Sem na Darovanský dvůr jezdil hrát golf,“ dodal muž.

Policisté pouze připustili, že se podle nich může jednat o podnikatele z jižního Plzeňska, který je několik měsíců pohřešovaný a měl velké dluhy. Právě ty jsou zřejmě motivem vraždy. Zda se jedná o Miroslava Kříže, ale nepotvrdili.

Jenže jediným pohřešovaným podnikatelem spjatým s danou lokalitou je právě Kříž. „V současné době jsou prováděny testy DNA a expertizy. Další informace k tomuto případu sdělovat nebudeme,“ řekla Aha! policejní mluvčí Hana Jehlíková.

Podnikatel a fotbalový boss Miroslav Kříž dluží zhruba 300 milionů korun, mj. 40 milionů Spartě za hráče. Za 100 milionů korun si přitom nechal postavit na Mallorce vilu a za dalších 20 milionů si koupil rollsroyce s neprůstřelnými skly. Zaplatil ale prý jen zálohu. Dle informací z galerky utratil denně 30 až 50 tisíc korun.

Kdo je M. Kříž?

Jak zbohatl: K penězům měl přijít jako člen vedení firmy AP Trust při podivném porcování zkrachovalé Škody Plzeň.

Podnikání: Seděl v dozorčích radách nejméně 13 akciovek (např. Bohemians Real, která mj. vlastní stadion v Ďolíčku). Byl prezidentem a spolumaji-telem golfového klubu v Dýšině u Plzně.

Fotbal: Roky řídil a spoluvlastnil Viktorii Plzeň. V roce 2009 byl zvolen místopředsedou svazu.

Rodina: Je podruhé ženatý, má čtyři děti a střídavě žil v USA, Praze a v Plzni.

Ivan Hašek nezvěstnému stále drží kancelář! Pořád »visí« na svazu!

Vypadá to jako hrůzostrašný vzkaz ze záhrobí. Vizitka zmizelého a patrně zemřelého Miroslava Kříže stále visí na stěně sídla fotbalového svazu na Strahově!

Kříž byl do funkce třetího místopředsedy zvolen v květnu roku 2009 a přesně rok poté se po něm slehla zem. Přesto má dodnes místo v kanceláři svých kolegů z výkonného výboru ČMFS. „Byl zvolen valnou hromadou, takže jsme ho nemohli jen tak vyškrtnout,“ řekl včera Aha! předseda svazu Ivan Hašek, jenž žádné informace o nálezu Křížových ostatků neměl a prvně o těch spekulacích slyšel až od deníku Aha! „To je hrůza, co říkáte...“ otřáslo jím. „Já chci pořád věřit, že to není pravda, že je naživu,“ dodal.

Krátce po Křížově zmizení se objevila informace, že utekl do Panamy, později měl zase být skryt pod policejní ochranou coby korunní svědek ve válce s mafií. Úplně nakonec se ale pátrání po něm ujalo speciální oddělení vražd pražské policie...



Přečtěte si
bobou
16. 2. 2011 • 07:21

do Čínské nadvlády. To teprve budeme koukat! Však už ta doba není daleko. Rozlezlí jsou tady dobře, rozmnožují se také v hojném počtu. Ti všichni už mají české občanství. Náš "krocam Bárta" již s nima jedná o stavbě dálnic a silnic. Asi aby předešel dalším tunelům! A tak to bude pokračovat dál a dál...

vlaku
12. 2. 2011 • 08:56

Topil se v penězích, pak v dluzích a dneska ve vodě. Toto jsou následky listopadové revoluce. Bordel nad bordel v tomto státě. Korupce,loupeže,nenávist mezi lidmi,propastné majetkové rozdíly,vraždy. Kam spějeme ???

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.