Oběť střelce z tramvaje Rudolf Slavík (†34): Zabil ho Rus z baru? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Oběť střelce z tramvaje Rudolf Slavík (†34): Zabil ho Rus z baru?

V tomto baru strávil poslední večírek svého života. Pár minut na to nasedl do tramvaje smrti...
V tomto baru strávil poslední večírek svého života. Pár minut na to nasedl do tramvaje smrti... (Aha! – Petr Novotný)

Nad případem Rudolfa Slavíka (†34), který byl brutálně zavražděn v noci na sobotu v tramvaji č. 22 na konečné v pražské Hostivaři, se vznáší řada otazníků.

Nevyvratitelné jsou přinejmenším dvě věci – Slavík je mrtvý a vrah stále uniká. Mezi lidmi ale o případu koluje spousta zvěstí, fám a polopravd. Jaká jsou tedy fakta v případu, který vrtá hlavou veřejnosti i policistům?

  1. Kdo byl Rudolf Slavík?
    Podle některých zdrojů šlo o narkomana, který trpěl dlouholetou závislostí. Podrobil se však odvykací kúře a brány léčebny opustil na Nový rok. Existuje ale i druhá verze, totiž že se mu návrat do života nezdařil...
  2. Jak se živil?
    Dříve si prý přilepšoval drobnými krádežemi. „Ale nic velkého, maximálně někde šlohnul láhev vína nebo tak,“ tvrdí jeho kamarád. Druzí o něm ale mluví jako o pečlivém a pracovitém muži. „Když se vrátil z léčebny, tak si dokonce našel práci. Říkal, že maluje cínové vojáčky,“ řekl Aha! výčepní Petr Blažíček z hospody Budějovická, kde byl Slavík častým hostem.
  3. Kdo ho viděl naposledy?
    Vedle vraha a tramvajáka to byli lidé z páteční hiphopové párty v baru Ještěrka poblíž náměstí I. P. Pavlova. „Seděl tu s kamarádem, který mluvil rusky. Toho teď prý hledají policajti stejně jako lidi, co si večírek natáčeli. Kdo ví, třeba je na videu i vrah...,“ řekl Aha! barman. Slavíka znala i žena, kterou jsme v Ještěrce zastihli včera. „Naposledy jsem ho viděla před několika dny. Přišel nalitej a vypadal, že se bude prát. Dost jsem se ho bála,“ vzpomněla si.
  4. Měl nějaké nepřátele?
    Naopak lidé, kteří Slavíka znali, tvrdí, že se v poslední době změnil a byl »pohodář«. I když si rád vypil, konflikty nevyhledával. Navíc měl mít nově i mladou přítelkyni Barboru (17). Lidé, kteří se s ním denně vídali, potvrzují, že je nepravděpodobné, že by ho mohl zastřelit někdo, kdo by ho nenáviděl. Takový člověk snad prý ani neexistoval.
  5. Co je s tramvajákem?
    Řidič tramvaje byl z celého zážitku pořádně šokovaný a dostal dva dny volna. Včera už ale opět brázdil koleje pražských tramvajových linek. „Nelze jednoznačně říci, že znovu jezdí na lince č. 22. Řidiči tramvají mají nasazení na linkách různé a často je střídají,“ řekla Aha! mluvčí dopravního podniku Ilona Vysoudilová.
  6. Byl to neonacista?
    Mezi lidmi se objevila i jedna verze o tom, že Slavík byl pravičák a vyhledával společnost holohlavých nácků. Tyto spekulace vyplynuly z oblečení, které měl na sobě – černému bomberu a mikině s nápisem Budějovická vyvedeným písmem podobným staroněmeckému švabachu. „Já tu mikinu znám, tady po Budějovické se jich prodalo spousty. To není žádný neonacismus, jen byla reklamní akce zdejšího podnikatele, který se snažil propagovat svůj podnik,“ vysvětluje Petr Blažíček ze stejnojmenné nálevny.  „Chlapi tady nosili i jiné stejné kousky.“
  7. Kde zavražděný bydlel?
    Prý to nebyl bezdomovec, po otci měl zdědit zrekonstruovaný byt ve Vršovicích. Tomu by odpovídal i spoj, kterým jel. Možná usnul, ve Vršovicích nevystoupil a na konečnou do Hostivaře už živý nedojel...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.