Příběhy pejsků z útulků! Pajdě přerazili nohu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Příběhy pejsků z útulků! Pajdě přerazili nohu!

Když Pajda něco pozoruje, posadí se, opře se o ocas a přední končetiny zvedne do vzduchu. Vypadá pak jako svíšť, proto jí v útulku říkají také »Svišťule«.
Když Pajda něco pozoruje, posadí se, opře se o ocas a přední končetiny zvedne do vzduchu. Vypadá pak jako svíšť, proto jí v útulku říkají také »Svišťule«. (Pro Aha! – upozpraha.cz)

Když člověk nemiluje zvíře, zůstane prý část jeho zvířecí duše uspána.

Pejskům, o nichž Aha! nyní každý den píše, někdo zatím jen hodně ublížil. Přesto stále čekají na hodnou ruku, která bude hladit a plnit misku. Oni naopak učiní život svého pána bohatším.

Svišťule – pejsek do bytu

Stopu lidské lhostejnosti si na těle, nikoliv na duši, navždy ponese fenka křížence Pajda, které se říká »Svišťule«. V útulku pražské Troji čeká na hodného pána, kterému nebude vadit, že kulhá, a bude ji mít rád.

Pajda byla nalezena loni v červnu v Praze 9Satalicích. Už tehdy silně kulhala. Veterinář zjistil trvalou deformaci lokte a pažní kosti.

„Zřejmě se jí v mládí stal úraz. Její majitel nevyhledal odborné vyšetření, a tak kosti špatně srostly. Hybnost končetiny je trvale omezena,“ říká Zbyněk Raniak, vedoucí veterinárního oddělení útulku.

Pajda je ale milá, má ráda lidi i děti. S ohledem na její postiženou tlapku bude muset majitel nechat délku procházek na ní.

Pajda čeká v útulku v Praze-Troji. Volejte 283 011 711 nebo 712.


Artuš je velký smolař

Vítěz pražské Voříškiády, krasavec Artuš, je velký smolař. Už čtyřikrát se vrátil z adopce. Je totiž trochu lotřík a dosavadní majitelé neměli dost trpělivosti, aby ho nechali zabydlet a také ho trochu vychovali.

Pětiletý Artuš je ale velmi čistotný a vlídný pejsek. Dobře chodí na vodítku a v uzavřeném prostoru je poslušný. Potřebuje ale pevný kotec, protože přelézá ploty. Snáší jiné psy.

Rozhodně se ale nehodí k drobnému domácímu zvířectvu a dětem. Nesedne mu také každý člověk. „U nás se již zcela uklidnil a prezentuje se jako zlaté zvíře,“ říká Iva Michalů, vedoucí stanice Záchytné kotce v Rumburku.

Artuš čeká v Záchytných kotcích Rumburk. Volejte 725 712 749.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.