Stávka stále pokračuje! Dohoda ministra zdravotnictví s odbory zkrachovala, odchod lékařů nadále hrozí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Stávka stále pokračuje! Dohoda ministra zdravotnictví s odbory zkrachovala, odchod lékařů nadále hrozí!

Leoš Heger
Leoš Heger (ČTK)

Válka o doktory pokračuje! Jednání ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09) s Lékařským odborovým klubem (LOK) a Českou lékařskou komorou (ČLK) o zvýšení platů lékařů o dvě miliardy, stáhnouli své výpovědi, včera zkrachovala...

Odboráři vládě předložili dohodu, kterou ale Heger shodil ze stolu. „Smlouva má ultimativní charakter. Navíc v devíti bodech jsou požadavky na legislativní změny, které by se měly provést, ale termíny jsou nereálné,“ řekl Heger.

Podle něj se navíc ministerstvo nemůže zaručit za to, že všichni lékaři, kteří výpovědi stáhnou, budou zpátky přijati. Heger také uvedl, že odboráři neustále stupňují požadavky a vytvářejí tím nátlak.

„Odmítám, že stupňujeme požadavky. Žádný nový jsme deset měsíců nedali,“ řekl šéf LOK Martin Engel s tím, že odboráři jen chtějí záruky, že dvě miliardy, o které by si doktoři měli polepšit, půjdou jen na jejich platy.

„Jsem zklamán,“ pronesl po jednání prezident ČLK Milan Kubek s tím, že neviděl vůli ministerstva zdravotnictví vyřešit vše do konce února, kdy končí výpovědi doktorů.

„Nemohu proto zaručit, že po prvním březnu budeme moci zajistit všude lékařskou péči,“ dodal. Další jednání by mělo proběhnout ještě do konce týdne.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.