Tragédie na sjezdovce: Lyžařka (†13) si zlomila vaz! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Tragédie na sjezdovce: Lyžařka (†13) si zlomila vaz!

Záchranáři už zraněné dívce nedokázali pomoci.
Záchranáři už zraněné dívce nedokázali pomoci. (lustrační foto Horská služba)

Obrovská tragédie včera otřásla Jeseníky.

Na sjezdovce tady při lyžařském výcviku zemřela mladá lyžařka (†13), která vyjela v plné rychlosti mimo sjezdovou trať v Dolní Moravě a narazila do stromu. „Ihned po nahlášení vyjeli na místo členové horské služby.

Zraněnou dívku v bezvědomí se zatím snažili ošetřit náhodní lyžaři. Naši záchranáři ji okamžitě převzali do své péče a zahájili resuscitaci,“ popsal Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky.

Dívce nepomohla ani přilba. Po prudkém nárazu si pohmoždila hrudník a zlomila si vaz. Na místo přiletěl i zdravotnický vrtulník, lékař však po zhruba hodině oživovacích pokusů musel konstatovat smrt.

Přečtěte si
luccy3479
11. 2. 2011 • 21:23

To co se stalo je to nejdorší co se může rodičům stát, nikdy nikdo neuvažuje z rodičů, když posílá děti na tábor, na sportovní soustředění nebo na lyžařské výcviky, že by se mu jeho dítě nevrátilo. Ale v dnešní době jsou rodiče nuceni posílat děti kvůli práci, a protože nemají dovolenou a čas strávit s dětma a dát jim všecho co se děti chtějí naučit apod., tak je posílají s lidmi kteří jsou za to placeni a zodpovědni za naše děti,nikdo nemůže nikdy vědět co se stane. Ale takovou to situaci si nepřeje žádný rodič. Je to opravdu ta nejhořší věc na světě, přežít své děti.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.