Muž vlezl do chaty oknem a podřezal svou přítelkyni | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Muž vlezl do chaty oknem a podřezal svou přítelkyni

Karel Šedivý brutálně podřezal matku malého chlapečka.
Karel Šedivý brutálně podřezal matku malého chlapečka. (pro Aha! – Věra Knedlhansová)

Brutální vraždu mladé kadeřnice Andrey S. (†22) z osady Kamenné u Aše začal řešit Krajský soud v Plzni.

Její expřítel Karel Šedivý (24) vlezl loni v červenci do její ložnice oknem a brutálně ji podřezal. Nezastavilo ho ani to, že tím připravil jejich devítiměsíčního synka Marečka o matku a že v domě spali její rodiče...

Vrah se na svůj čin důkladně připravil. Do domku se dostal pomocí žebříku, který našel vedle chaty. „K boční stěně chaty přistavil stolek, podložil ho dvěma dřevěnými hranoly a postavil na něj štafle, po nich následně vnikl otevřeným oknem do podkrovní místnosti chaty, odtud po schodech sešel do obytné místnosti v přízemí,“ popsal státní zástupce Martin Rykl. Prošel kolem spících rodičů do vedlejší místnosti, kde spala jeho bývalá družka. V chirurgických rukavicích ji dvakrát bodl nožem do krku.

Rodiče probudil až dceřin křik, to už bylo ale pozdě. I když volali záchranáře, dívku už nedokázali oživit. Rodičům se zhroutil svět, přišli o jedinou dceru a zůstal jim jen vnouček... Včera se u soudu neobjevili.

Podezřelého expřítele zavražděné policisté okamžitě zadrželi a našli i vražedný nástroj. Šedivý se nejprve k vraždě přiznal s tím, že svou milovanou nechtěl zabít, ale jen postrašit. „Spletl jsem si tupou stranu nože s ostrou, Andrea se lekla a prudce se otočila směrem ke mně, takže byla pořezaná. Nechtěl jsem jí ublížit, myslel jsem, že to není tak vážné, věděl jsem, že jsou doma rodiče a ti jí pomůžou,“ tvrdil policistům. Poté výpověď změnil a tvrdil, že Andreu zabil jeho kamarád. Měl ji prý postrašit, aby mu půjčovala syna, a místo toho ji zavraždil. To tvrdil včera i u soudu, policisté jsou si ale jistí, že vraždil právě Šedivý. Teď mu hrozí až 20 let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.