Auto dálničního piráta Aleše Trpišovského: Lekci udělilo i autobusu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Auto dálničního piráta Aleše Trpišovského: Lekci udělilo i autobusu

Řidič v bílém mercedesu rozjíždí hru nervů.
Řidič v bílém mercedesu rozjíždí hru nervů. (Reprofoto TV Nova)

Pirát z D1 s prominentní espézetkou Aleš Trpišovský (43) má další problém.

Objevili se totiž svědkové, kteří tvrdí, že jeho mercedes s registrační značkou 2222 si vzal na mušku na Pražském okruhu autobus plný lidí. Jel maximální možnou rychlostí povolenou autobusům, tedy 100 km/h, přesto ho pirát ztrestal za pomalou jízdu!

Firemní vůz ředitele developerské společnosti Aleše Trpišovského, kterého policie už za jiné agresivní manévry vůči kolemjedoucím vozidlůmvyšetřuje, před časem předjel na Pražském okruhu autobus a stejně jako v dalších případech před ním v levém pruhu prudce zabrzdil. Řidič autobusu měl při rychlosti 100 km/h co dělat, aby vozidlo ubrzdil. Podařilo se mu snížit rychlost na 45 km/h a zabránit nehodě.

„Mohl být tak 500 metrů za mnou a blikal na mě dálkovými světly, ať mu uhnu, jako kdyby hořelo. Najel přede mě, zašlápl mě v té stovce. Takže jsem to zabrzdil. V autobusu byl velký poprask, někteří lidé popadali,“ popsal řidič nepříjemný zážitek TV Nova. Mercedes pak dále jel před autobusem souběžně s kamionem, který byl v pravém pruhu. Tím brzdil provoz a autobusu v podstatě bránil v předjetí.

O dramatu na dálnici svědčí výpověď druhého řidiče autobusu a záznam tachografu. „Úplně nesmyslně asi sto metrů před námi začal brzdit, takové agresivní chování na silnici jsem ještě neviděl,“ dodal druhý řidič Jiří Horký. Když si cestující uvědomili, co se děje, začali piráta natáčet. Hrozící karambol ale zachytit nestihli. Přes černá skla není také vidět, kdo sedí za volantem a vedení knihy jízd u firemních vozů již není povinné. Pirát tedy zřejmě tentokrát trestu unikne. Jeho vyjádření se nepodařilo sehnat, ve své firmě nebyl včera k zastižení.

V souvislosti s tímto případem neobdrželo státní zastupitelství v Benešově, které nyní kauzu Trpišovského dozoruje, žádné trestní oznámení. Aha! to potvrdila státní zástupkyně Simona Konopiská.

Trestu ještě neunikl

V současné době policie prověřuje chování Aleše Trpišovského (43) na D1 29. prosince 2010. Tehdy u Mirošovic u Prahy dvakrát objel zprava pomalejší vozy v levém pruhu a pak před nimi zabrzdil. Řidičku prvního vozu donutil riskantně  zastavit v rychlém levém pruhu. Druhý šofér havaroval. Trpišovský se podle policistů dopustil pokusu o těžké ublížení na zdraví a poškozování cizí věci, za což mu hrozilo 5 až 12 let vězení. Krajské státní zastupitelství však rozhodnutí o jeho trestním stíhání zrušilo.

„Neznamená to, že nemůže být znovu obviněn,“ uvedl státní zástupce Tomáš Milec. Policie podle něj nyní shromažďuje všechny skutečnosti, na jejichž základě bude možné prověřit, jak a pro co může být Trpišovský stíhán. „Případ je momentálně ve stadiu prověřování, proto nelze bližší informace zveřejnit,“ řekla včera Aha! nynější dozorující státní zástupkyně Simona Konopiská.

Tohle je Aleš Trpišovský

  • Zaujímá nejen post generálního ředitele stavební firmy HRBS, je také předsedou jejího představenstva.
  • Jeho majetek čítá i dvě obří vily u Prahy.
  • Před 13 lety byl už za ohrožování jiných řidičů odsouzen. Od vězení ho zachránila amnestie.
  • Podle TV Prima má také několik záznamů za majetkovou trestnou činnost.
  • Dříve prý pracoval jako řidič pro Metrostav.
  • Od nehody na D1 chtěl ujet. „Trpišovský si myslel, že když tam nejsou svědci, kamera, tak je to automaticky můj problém. Policistům odmítal cokoliv komentovat, všechno sváděl na mě a chtěl odjet, ať si to na místě vyřeším sám,“ řekl řidič havarovaného mercedesu, kterého policie nejdříve podezírala z toho, že do vozu Trpišovského zezadu naboural, protože nedodržel bezpečnou vzdálenost.


Přečtěte si
winter25
26. 1. 2011 • 20:19

V květnu 2010 jsme na dálnici D8 ve směru na Teplice předjížděli ve 130km rychlosti pomaleji jedoucí Felicii, kterou řídila žena. Vysokou rychlostí se za nás nalepil bílý Nissan GT. Po předjetí Felicie jsme se okamžitě zařadili do pravého pruhu před ní, protože před námi jel ještě kamion. Mysleli jsme si, že to Nissan odššťouchne a bude pokračovat. Nissan nás v rychlém pruhu dojel a možná 20s jel stejnou rychlostí vedle nás, jako před námi jedoucí kamion. Když Nissan zvýšil rychlost, vjeli jsme do rychlého pruhu s tím, že předjedeme kamion. V tu chvíli však Nissan začal v rychlém pruhu bezdůvodně prudce brzdit a opětovně prudce akcelerovat. Tento manévr zopakoval 3x. Nešlo mu v žádném případě vůbec o nějaký čas zdržení, protože omezováním nás a vytvoření velice nebezpečné situace ztratil mnohem více. SPZ Nissanu GT byla 1AM 6266. Nechci zde křičet jen něco zbytečného do éteru, ale zeptat se Vás, zda-li by se našlo pár cílevědomých lidí, kteří by tohoto člověka "odstavilo" ze silnice ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.