Pohřeb dívky, kterou v Anglii ubodal přítel: Sbohem, Jitko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pohřeb dívky, kterou v Anglii ubodal přítel: Sbohem, Jitko!

S Jitkou se přišla rozloučit téměř stovka lidí.
S Jitkou se přišla rozloučit téměř stovka lidí. (Pro Aha! – Petr Podroužek, ara)

Celý Zbýšov u Brna se včera rozloučil s Jitkou N. (†27), kterou v Londýně ubodal její přítel Jiří Stuchlík (†23).

Oba mladí lidé spolu měli strávit Nový rok. Oslava však skončila nepochopitelnou tragédií. Stuchlík skočil pod metro a v bytě policisté našli ubodanou Jitku N. Pravdu o tom, co se v Londýně skutečně stalo, se už nikdo nedozví. Milenci si ji vzali s sebou do hrobu.

Svoji dceru Jitku, jediné dítě, si otec přivezl v zinkové rakvi z Anglie teprve před pár dny. „Je to hrozná tragédie, co je potkalo. Její otec byl horník, který každou chvíli překonal v dole nějaký ten rekord. Často jsme tak spolu jezdili autobusem na zájezdy, většinou po republice, ale jednou jsme byli i v Bulharsku.

Jeho manželka měla vážnější psychické problémy už před tím, než přišli o dceru. Dokonce skončila v nemocnici v brněnských Bohunicích. Poté, co jí oznámili tragédii, se zhroutila a dlouho blouznila, tvrdila, že to není pravda, že její dcera žije,“ popisuje smutnou situaci příbuzná. „Její otec, když se o všem dozvěděl, tloukl hlavou do kuchyňské linky.“

O tom, že by mladík vraždu nespáchal, žena přesvědčená není. „Byl, stejně jako jeho otec, který chlastal a nedávno také umřel, nervák a cholerik a často vyvolával v okolí zbytečné hádky. Nejen proto si mnozí myslí, že to určitě udělal. Sice jsem někde četla, že snad měla být ve Zbýšově petice za to, aby oba mladí lidé nebyli pochováni na společném hřbitově, ale je to blbost.

Navíc – kdo ví, jak to bude s jeho ostatky. Možná ho nechají zpopelnit v Anglii, protože převoz by snad přišel na více než sto tisíc korun. A kde by tolik peněz vzali,“ kroutí žena hlavou.

Jitku doprovázela na poslední cestě ústřední melodie z filmu Titanic. Zcela zaplněná síň plakala. Matka se při kondolencích musela v návalu vzlyků každou chvíli posadit. „On si našel v Londýně nějaké místo a Jitka za ním jela na svátky. Hádali se, ale kdo se dnes nehádá,“ dodává příbuzná.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.