Izraelec přepadl banku, zajal 30 rukojmí a hrozil... ODPALIM TO! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Izraelec přepadl banku, zajal 30 rukojmí a hrozil... ODPALIM TO!

Podezřelý kufřík nakonec zneškodnil jejich robot.
Podezřelý kufřík nakonec zneškodnil jejich robot. (Aha! – Dan Černovský)

Drama zažilo včera kolem poledne nákupní centrum v Praze-Letňanech. Do tamní pobočky České spořitelny před půl dvanáctou přišel nijak nemaskovaný 35letý cizinec, jehož požadavek však zněl jasně: „Navalte deset milionů, nebo to tady celý vyhodím do vzduchu!“

Třicet klientů a zaměstnanců naštěstí neohrozil a na útěku byl se zlomkem peněz, které původně žádal, dopaden policií.

Policie dorazila na místo během několika minut, z bezpečnostních důvodů nemohla zasáhnout. Bezpečnostní manažer banky ale dokázal přesvědčit útočníka, aby rukojmí propustil. „Působil nervózně a podrážděně, ale během asi patnácti dvaceti minut se nám ho podařilo přesvědčit, aby lidi pustil,“ vypověděl pro TV Nova muž z ochranky.

Lupič v bance navíc nedostal celý lup, do igelitky mu naložili jen pár set tisíc. A prakticky nehrozilo, že by s nimi uprchl. „Byl zadržen ve chvíli, kdy vycházel z pobočky,“ popsala policejní mluvčí Eva Miklíková.

Na místě ale po něm zůstal kufřík, a protože nebylo zřejmé, zda skutečně neobsahuje nálož, musela policie vyklidit celé obchodní centrum a nasadit pyrotechniky s robotem. Asi ve tři odpoledne byl kufřík zneškodněn, o výbušninu se ale nejednalo.

Pachatel loupežného přepadení, podle dostupných informací Izraelec, je ve vazbě a hrozí mu trest odnětí svobody až na 12 let!







Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.