Babí léto začalo úřadovat! Zítra bude 26 °C! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Babí léto začalo úřadovat! Zítra bude 26 °C!

PRAHA – A je tu pravé »babí« léto! Letos má být nadprůměrně teplé a slunečné. Teploty se ustálily nad 23 °C stupni Celsia a podle meteorologů si pěkného počasí užijeme až do konce září. Tak jako zítra a ve čtvrtek ale už nebude. V tyto dny se má totiž teplota vyšplhat na hodně příjemných 26 stupňů Celsia.

Nestihli jste si vybrat dovolenou, natřít okna nebo třeba usušit houby z letošní nadílky? Tak v příštích dnech budete mít možná tu poslední možnost.

Nastalo totiž babí léto, které většinou přichází kolem poloviny září a je charakteristické několika slunečnými dny. „Až do pátku očekáváme jasné a slunečné počasí s denními teplotami mezi 22 a 26 stupni,“ tvrdí meteorolog Stanislav Racko. Ranní teploty se ovšem budou pohybovat v rozmezí jen 10 až 5 °C.

Až do konce září by mělo být poměrně hezké počasí, skoro beze srážek, jen s vydatnými ranními mlhami. I když astronomický podzim začíná 23. září, babí léto by mohlo letos trvat až do druhé poloviny října.

Co to jebabí léto?
Podle meteorologů jde o období, které je charakterizováno slunným a teplým počasím, kdy je převážně sucho a málo větrno. Hlavním rysem jsou teplé dny, chladné noci a ranní mlhy, které se velmi rychle rozplynou.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.