Hrůza Hrůza v Jemenu: Únos 4 Čechů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hrůza Hrůza v Jemenu: Únos 4 Čechů!

Fotografie
Fotografie (internal)

V okrese Haima, hodinu jízdy od jemenského hlavního města San’á, se včera tři ozbrojenci pokusili unést čtyři české turisty – ti oblastí projížděli v šoférovaném autě turistické kanceláře.

Únosci Čechy odtáhli do svého auta a chystali se ujet. Rychlý zásah bezpečnostních složek ale jejich akci zmařil. Při střílečce s únosci byli zraněni dva policisté, a dokonce i dítě!

„Řidič z turistické kanceláře ukázal posunkem jinému řidiči, že jsou uneseni, a ten pak zavolal bezpečnostní složky,“ řekl český velvyslanec v Jemenu Jozef Vrabec. Policisté pak únosce dostihli a jejich automobil kompletně prostříleli. Ozbrojenci se snažili utéci, neměli už ale šanci. Do celé akce se náhodou připletlo místní dítě a utržilo zranění, o jehož závažnosti nejsou podrobnější informace.

Během včerejška se zjistilo, že je jedním z unesených Čechů také redaktor Lidových novin. „Podařilo se nám vyváznout ve zdraví z únosu,“ měl napsat rodině v SMS. Poté zřejmě ztratil signál. Všichni čtyři cestovatelé se ale měli rozhodnout v cestě pokračovat.

V Jemenu jsou únosy turistů poměrně častou záležitostí. Místní kmeny tak vydírají vládu, aby propustila vězně z jejich řad. I proto často úřady varují Evropany před cestou do státu na Arabském poloostrově.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.