Meteoroložka Dagmar Honsová: Ve středu začne sněžit! To je blázinec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Meteoroložka Dagmar Honsová: Ve středu začne sněžit! To je blázinec!

Ještě včera museli hasiči zachraňovat v Blešnu na Královéhradecku koně, které rozvodněná řeka Orlice uvěznila na pastvinách.
Ještě včera museli hasiči zachraňovat v Blešnu na Královéhradecku koně, které rozvodněná řeka Orlice uvěznila na pastvinách. (Foto ČTK – Alexandra Mlejnková, Michal Burian)

Díky bohu záplavy už nehrozí!

Hladiny řek v celém Česku od včerejška klesají a už by nemělo pršet. A končí i jarní teploty, o nadcházejícím víkendu se musíme připravit na ledové dny – rtuť teploměru se nedostane přes 0 °C a napadne až půl metru sněhu.

Zřejmě nejhorší situace o uplynulém víkendu panovala na Mži pod hracholuskou přehradou. Vody bylo nejvíc za padesátiletou historii přehrady. Povodeň nakonec naštěstí ušetřila i nejohroženější domy v Bděněvsi, která na Mži leží. Škody nejsou velké, největší napáchala voda na chatách u řek.

Strach z vody a teplotní rekordy, např. v Kobylí na Břeclavsku bylo v sobotu 11,9 °C, v Praze v neděli 11,3 °C, vystřídá ve středu ochlazení. „Od středy začne sněžit na celém území republiky a o víkendu bychom se měli připravit na ledové dny,“ předpovídá meteoroložka Dagmar Honsová z Meteopressu.

V Praze-Lipencích zalila Berounka rybářskou chatovou osadu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.