Oteplilo se a na zvířátka přišlo jaro! Vrhla se na... MILOVÁNÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Oteplilo se a na zvířátka přišlo jaro! Vrhla se na... MILOVÁNÍ!

Bertičko, já se s tebou tak rád mazlím. Nejraději bych tě úplně... Jééé, Tome, tak to si mě obejmi ještě víc...
Bertičko, já se s tebou tak rád mazlím. Nejraději bych tě úplně... Jééé, Tome, tak to si mě obejmi ještě víc... (oto Aha! – Karel Kopáč, Alexandr Malachovský, Zoo Praha, Profimedia.cz)

Zvířecí námluvy jsou v plném proudu.

Zvířecí námluvy jsou v plném proudu.Před pár dny přestalo v Česku mrznout, teploty se vyhouply vysoko nad nulu, sníh zmizel, a přestože je polovina ledna, příroda velí: je čas se MILOVAT!

Lední medvědi, lvi indičtí, orangutani nebo kozorožci kavkazští v zoo a dokonce i holubi přímo na ulici vyznávají svým křehkým polovičkám lásku. A ony po povinném škádlení, šimrání a mazlení jen přivřou oči, zamručí či pípnou a svolí. Se svými chlapy se pak mají hodně, opravdu hodně rádi...

Lední medvědi

Lední méďové Tom a Berta z pražské zoo se poslední týden bez ustání pošťuchují. Nejprve Tom frkáním, mručením a bručením vyznal Bertě lásku a zahájil namlouvání. V přírodě přitom lední medvědi nepatří mezi erotomany. „Samice přichází do říje tak jednou za rok. Pak se spolu páří několik dnů.

Samotný akt trvá pět až sedm minut. Během dne ho obvykle zopakují dvakrát až třikrát,“ popsal zoolog Jiří Vítek. Můžeme se těšit na medvíďata? „Tom je už ve věku, kdy by se otcem stát mohl. Dokonce jsme již měli podezření. Nyní ale březosti samic Berty ani Bory nic nenasvědčuje,“ uvedla mluvčí zoo Jana Ptačinská Jirátová.

Lev indický

Čas na lásku určuje samice, jež svou připravenost pářit se dává najevo značkováním. Chování páru při námluvách je hravé – samice se válí na zádech, samec o ni pečuje. Stejně jako v pražské zoo lev Parys se samicí Aishou, kterou si již přes 14 dní hýčká a olizuje.

Orangutani

V pavilonu Indonéská džungle pražské zoo se v těchto dnech sbližují orangutani Upita a Padang, jehož za účelem rozšíření chovu zoo přijala loni v říjnu. „Začátky byly rozpačité, ale záhy začal Pady o novou partnerku projevovat velký zájem,“ popisuje mluvčí zoo.

Kozorožec kavkazský

Samice kozorožců kavkazských žijí ve stádech, zatímco samci samotářsky. Ke stádu se přibližují v období říje, aby s ostatními samci bojovali o přízeň samic. Jen ten nejúspěšnější, nejkvalitnější jedinec se smí se samicí začít »seznamovat« a pářit.

Holubi

Holub se při milostných námluvách snaží upoutat samici vrkáním, naparováním a letovou akrobacií. Jakmile spolu utvoří pár, úzkostlivě o sebe vzájemně pečují, něžně se dotýkají zobáky a čistí si peří.

A co my lidi?

Vezměme si ze zvířat příklad... Zapomeňte, že jste se včera nepohodli s partnerkou, která chtěla na nedělní procházku, a vy jste se chtěl odpoledne válet u televize. Nebo že vám manžel »přitloukl« obrázky na zeď tak, že budete muset na jaře sádrovat a malovat...

Cestou domů se zastavte v obchodě a kromě večeře a rohlíků ke snídani kupte i láhev sektu nebo bílého rumu. Oba totiž podle posledních výzkumů podporují milostnou touhu.

Potom udělejte rychle s dětmi úkoly a po večeři je klidně nechejte, ať usnou v pokojíčku u televize. Vy si pak se svojí láskou udělejte krásný večer. A nezapomeňte, že i zvířata se nejprve ráda škádlí, vzájemně šimrají a mazlí.

A co my lidi?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.